De Ziua Mondială a Teatrului pentru Copii şi Tineret, spectacol şi cărţi cu poveşti pentru copiii din Alba Iulia

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

Ziua Mondială a Teatrului pentru Copii şi Tineret a fost marcată, astăzi, şi la Alba Iulia. Începând cu ora 10.00, la Teatrul de Păpuşi “Prichindel” s-a jucat piesa “Micii Muşchetari”, o piesă dinamică şi veselă, în regia Teodorei Popa.

Timp de o oră,  cei prezenţi în sală au asistat la un adevărat spectacol oferit de actorii Teatrului de Păpuşi Prichindel. Însă, marea bucurie pentru micuţii prezenţi astăzi la teatru a fost că, la final, au putut sta de vorbă cu actorii, care le-au prezentat scena şi păpuşile din spectacol. Entuziasmaţi şi curioşi în acelaşi timp, cu toţii au năvălit pe scenă să vadă cum arată păpuşelele, şi chiar să le atingă. La sfârşit, cei mici au primit cărticele de poveşti („Scufiţa Roşie”) din partea Bibliotecii Judeţene “Luciana Blaga”.

Nu putem să nu îi amintim pe cei care le-au adus, astăzi, o bucurie  celor mici, adică pe cei din echipa spectacolului, aceasta fiind: Amalia Pop, Teodora Popa, Ramona Mincu Benchea, Elena Scorţeanu, Radu Hăprian Dan, Iulian Săsăran; Teodora Popa – regizor artistic; Marian Sandu – scenograf; Levente Szöcs – compozitor, maestru sunet; Tămăşan Ovidiu – maestru lumini; Mirela Tămăşan – croitorie; Marin Goia – construcţie decor, Ilie Petrescu – maşinist.

Teatrul e acum în zi aniversară! Un prilej de bucurie nu doar pentru teatrul albaiulian ci şi pentru întreaga planetă. Faptul că la nivel mondial se sărbătoreşte teatrul e un mesaj ce afirmă că o societate complexă şi modernă nu poate exista fără această formă de artă. Ne bucurăm că teatrul există şi ne face mereu mai bogaţi prin mijloacele lui de expresie atât de variate. Ne ajută să înţelegem mai bine lumea, viaţa, omul … e o oglindă care reflectă trecutul, prezentul dar şi viitorul posibil. Depinde de noi ce direcţie alegem“,  a declarat Ioana Bogăţan, managerul Teatrului de Păpuşi Prichindel.

Evenimentele continuă şi mâine:

Mâine, 21 martie 2013, de la ora 10.00,  Teatrul de Păpuşi Prichindel în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană Lucian Blaga Alba sărbătoreşte Ziua Mondială a Teatrului de Animaţie şi Ziua Mondială a Poeziei.  În cadrul acestui eveniment, copiii care nu au ajuns astăzi la teatru, vor avea ocazia din nou să ia parte la spectacolul “Micii Muşchetari”, iar Biblioteca Judeţeană “Lucian Blaga” îi va premia cu diplome şi cărţi pe copiii participanţi la concursul de poezie organizat cu această ocazie.

Partenerii evenimentelor sunt: Biblioteca Judeţeană “Lucian Blaga” Alba, Unima România şi ASSITEJ România.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.