Declarație Gheorghe Feneșer, prefect al județului Alba: ”Minele închise din Alba nu vor rămâne fără pază, problema lipsei de fonduri va fi rezolvată de Ministerul Economiei”

Îndosariat în: Administrație |

Compania Naţională a Cuprului, Aurului şi Fierului, MINVEST S.A. Deva, l-a informat săptămâna trecută pe prefectul Gheorghe Feneşer că paza minelor închise din judeţul Alba, pe care compania le administrează, urmează să fie retrasă.

Directorul general al MINVEST S.A. Deva, Daniel Andronache, a explicat faptul că această situaţie este cauzată de lipsa acută de fonduri cu care se confruntă compania. În condiţiile în care, la nivel naţional, au avut loc numeroase decese, din cauza pătrunderii persoanelor neautorizate în minele închise şi nepăzite, cu scopul extracţiei metalelor, prefectul Gheorghe Feneşer a precizat că, în opinia sa, astfel de situaţii trebuie evitate în judeţul Alba.

Am informat de urgenţă Ministerul Economiei cu privire la problemele financiare ale MINVEST S.A. Deva, care împiedică menţinerea pazei la minele închise din judeţul nostru şi am subliniat faptul că, în situaţia în care minele rămân nesupravegheate, ne putem confrunta cu riscul major al decesului acelor persoane care vor fi cu siguranţă interesate de metalele ce pot fi găsite aici. Vestea bună este că Ministerul Economiei a înţeles importanţa acestei probleme, astfel că s-a găsit deja o rezolvare a situaţiei, prin transferarea unor sume de la Mediu, cu scopul achitării cheltuielilor necesare asigurării în continuare a pazei minelor”, a declarat prefectul judeţului Alba.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.