Diana Dava Barb, trupa 3 O’CLOCK și Mircea Tiberian vor concerta în deschiderea ediției din acest an a Alba Jazz

Îndosariat în: Actualitate |

jazz-coffe-festival-alba-iulia-conferinta-presaÎn cadrul unei conferințe de presă desfășurată la Art Caffe, scriitorul, diplomatul, jazzolog-ul, poliglotul, promotorul cultural și performerul de jazz-poetry, Virgil Mihaiu, a reușit, pe lângă o prezentare succintă a evenimentelor care vor avea loc astăzi, să facă o inițiere, necsară pentru cei mai mulți dintre noi, în lumea jazzului.

Pentru că jazzul este o dimensiune specială a emoției și a comunicării emoțiilor, iar festivalul care se desfășoară în aceste trei zile la Alba Iulia reprezintă o oportunitate deosebită pentru cei sensibili la frumos să descopere sau să aprofundeze acest gen muzical de improvizație și creație.

Pentru cei care vor să afle mai multe despre jazz, despre estitica jazzului, înainte să se conecteze la sunetul propriu-zis, le recomand prelegerea lui Virgil Mihaiu, un exemplu autentic de specialist în jazz, care va avea loc începând cu orele 17.00, într-o locație recent inaugurată, poate cel mai interesant spațiu din Cetatea Alba Carolina, care se numește Frams și este situat lângă Biblioteca Batthyaneum. Virgil Mihaiu, care în 2006 devine întâiul director al Institutului Cultural Român din Lisabona, exprimă, prin felul în care se îmbracă, vorbește, glumește, valorile culturii jazzului, sau altfel spus, ce poate face jazzul (n.a. dragostea pentru jazz) din om. Prelegerea sa va fi precedată de un scurt recital susținut de elevi ai Liceului de Arte „Regina Maria”.

La cafeaua cu jazz” de astăzi au participat, alături de Virgil Mihaiu și Laura Orian, directorul acestui festival și o parte dintre artiștii care vor performa în această seară. Diana Dava Barb, pe care Mihaiu a numit-o o zeitate a pianului”, inspirat fiind și de numele artistei din Alba Iulia, dava” desemnând divinitatea la popoarele indo-europene, va susține, începând cu ora 19.00, alături de Levi Laczo, percuție (Cluj-Napoca), un concert de muzică modernă. În program, lucrări de : G. Gershwin, J. Cage, C. Pop, Ch. Ives, N. Kapustin.

Au fost prezente și cele trei tinere artiste, Andreea, Andrada și Nicolle, ce formează trupa 3 O’CLOCK din Cluj-Napoca și care au promis un concert de muzică boogie, swing, bossa, de zile mari. Asta și pentru că au fost eleve la Liceul de Muzică din Alba Iulia, unde s-au cunoscut și unde prin intermediul Laurei Orian au luat contact cu muzica jazz. 

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.