Din această lună, polițiștii locali din Alba Iulia nu vor mai beneficia de norma de hrană

Îndosariat în: Administrație |

Consiliul Local Alba Iulia este convocat pentru ziua de joi, 8 februarie 2018, în ședință extraordinară, pentru a dezbate și vota un proiect de hotărâre privind retragerea normei de hrană pentru polițiștii locali din municipiu.

Dacă actul normativ va fi aprobat, angajații Poliției Locale Alba Iulia nu vor mai incasa, din această lună, cei 1.000 de lei primiți pe lângă salariu.

”În urma analizei efectuate asupra veniturilor estimate a se realiza în decursul anului 2018 şi asupra cheltuielilor de personal precum şi a celorlalte cheltuieli privind buna funcţionare a activităţii instituţiei, s-a constatat faptul că resursele financiare fiind limitate, nu pot fi acoperite integral cheltuielile;

Luând în considerare că veniturile proprii nu pot acoperi în totalitate cheltuielile de funcţionare care vizează unele drepturi acordate personalului în decursul anului 2018;

Văzând prevederile Legii poliţiei locale nr. 15 5/2010, republicată cu modificările şi cu completările ulterioare, care statuează că „(1) Autorităţile administraţiei publice locale pot acorda în limita bugetului aprobat, prin hotărâre a consiliului local, norma de hrană personalului poliţiei locale conform prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, republicată, cu modificările şi completările ulterioare ”.

Având în vedere HG Nr. 171/2015 privind stabilirea metodologiei şi a regulilor de aplicare a drepturilor prevăzute la art. 351 alin.(l) din Legea poliţiei locale nr. 155/2010 .

Ca urmare celor expuse mai sus, rezultă faptul că este necesară reducerea unor cheltuieli şi utilizarea eficientă a resurselor financiare astfel încât să se asigure un buget minim de funcţionare”, se arată în proiectul de hotărâre.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.