Rămâi conectat

Administrație

Din iulie începe construcția noului spital de oncologie și cardiologie din Alba Iulia

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Construcția noilor secții de oncologie, radioterapie și cardiologie intervențională în cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia reprezintă un pas important în îmbunătățirea serviciilor medicale oferite pacienților din județ. După patru ani de eforturi susținute din partea Consiliului Județean Alba și a echipei Spitalului Județean, proiectul a intrat într-o nouă etapă, odată cu semnarea contractului de proiectare și execuție la începutul anului 2024.

Până la finalul lunii iunie 2024, constructorul lucrează la realizarea proiectului tehnic (noul corp de clădire aflându-se acum în faza de proiectare, premergătoare realizării construcției). Construcția efectivă va începe din luna iulie 2024. Conform graficului de implementare, lucrările trebuie finalizate până cel târziu în 30 iunie 2026.
Proiectul privind înființarea unui centru de radioterapie este mai vechi, fiind inclus în strategia de dezvoltare a județului Alba, în domeniul sănătății, elaborată în luna iunie 2020, pentru perioada 2020 – 2025, la propunerea conducerii CJ Alba, președinte Ion Dumitrel, SJU Alba Iulia – manager Diana Mârza și deputatului Florin Roman.

În anul 2020, împreună am identificat sursa de finanțare – Planul Național de Redresare și Reziliență, aceasta fiind prevăzută în Ordonanța de Urgență 155/2020. Am consultat ghidul de finanțare și am stabilit pașii care vor fi urmați pentru implementare.

Astfel, construcția secțiilor de oncologie, radioterapie și cardiologie intervențională s-a realizat la inițiativa președintelui Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, deputatului Florin Roman și managerului SJU Alba Iulia, Diana Mârza. Prin hotărârea nr. 292, din 27.11.2020, a CJ Alba, a fost alocată suma de 337.850 de lei pentru realizarea studiului de fezabilitate și studiului geotehnic, marcând astfel primul pas important către dezvoltarea acestei noi facilități medicale.

Cu aceste fonduri alocate, au putut fi demarate procedurile de achiziții pentru cele două studii. Contractul pentru realizarea studiului geotehnic a fost semnat în 20.01.2021, iar contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate a fost semnat în 22.01.2021, valoarea totală a acestora fiind 160.780 de lei – inclusiv TVA (mult mai mică decât estimarea inițială). Suma a fost decontată prin transferuri din bugetul CJ Alba în bugetul SJU Alba Iulia.

În 20.12.2022, echipele de implementare din cadrul CJ Alba și SJU Alba Iulia au depus, la Ministerul Sănătății, pe axa PNRR/2022/C12/MS/I2.1/ – Infrastructură spitalicească publică nouă, cererea de finanțare, în vederea obținerii banilor necesari pentru realizarea investiției.

În cererea de finanțare s-a fundamentat necesitatea dezvoltării acestor servicii medicale și s-a descris investiția, pas cu pas. Prin obținerea avizelor necesare și declararea proiectului ca fiind eligibil pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență în anul 2023, s-a deschis calea către materializarea acestui obiectiv important pentru comunitate.

În 17 martie 2023, după ce proiectul a fost declarat eligibil, a fost semnat, la Târgu Mureș, contractul de finanțare, de către ministrul Sănătății, Alexandru Rafila și managerul SJU Alba Iulia, Diana Mârza. De atunci și până în prezent, au fost încheiate patru contracte aferente proiectului (informare și publicitate; audit financiar; servicii de management și asistență tehnică; proiectare și execuție).

Construcția noilor secții de oncologie, radioterapie și cardiologie intervențională va aduce beneficii semnificative pacienților, oferindu-le acces la tratamente moderne și specializate într-un mediu medical actualizat și bine echipat.

Și acest proiect, la fel ca toate proiectele de investiții, a fost inițiat de către conducerea Spitalului Județean și a conducerii Consiliului Județean Alba, fiind aprobat de către consilierii județeni, cărora conducerea SJU Alba Iulia le transmite mulțumiri pentru cooperarea în beneficiul sănătății.
Investiția are ca obiectiv principal îmbunătățirea serviciilor medicale pentru pacienții cu afecțiuni oncologice și cardiovasculare.

Va fi construit un nou corp de spital, cu o capacitate de 90 de paturi, inclusiv o secție de oncologie medicală, radioterapie, îngrijiri paliative, hematologie și un compartiment de cardiologie intervențională. De asemenea, va exista o secție de spitalizare de zi pentru tratamentele de chimioterapie.

Proiectul prevede construirea unui ambulatoriu cu cabinete de consultații și săli de tratament, precum și dotarea secției de cardiologie intervențională cu echipamente moderne. Pentru radioterapie, vor fi disponibile două acceleratoare liniare și un simulator C.T. Infrastructura va fi desfășurată începând cu zona de subsol, unde va fi amenajat un departament de radioterapie.

Clădirea va fi construită în curtea Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, având o suprafață desfășurată de 8.076 metri pătrați și va beneficia de surse regenerabile de energie. Valoarea totală a proiectului este de 277.024.344 de lei, din care 263.173.127 de lei finanțare europeană și 13.851.217 de lei cofinanțare din partea Consiliului Județean Alba.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administrație

Luni, 29 aprilie 2024: Ședință ordinară la Consiliul Local Alba Iulia. Vezi proiectul ordinii de zi

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local Alba Iulia este convocat în ședință ordinară, pe data de 29 aprilie 2024. Între proiectele de hotărâre de pe Ordinea de zi se află și proiectul de hotărâre privind indexarea impozitelor și taxelor locale pentru anul fiscal 2025 și proiectul de hotărâre privind modificarea Hotărârii nr.18/2024 a Consiliului Local al municipiului Alba Iulia privind aprobarea documentației – faza studiu de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru realizarea obiectivului de investiții: „Înființare Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități Orizonturi Alba Iulia”.

Proiectele pe ordinea de zi care urmează să fie dezbătute sunt:

1. Proiect de hotărâre aprobarea execuției bugetului de venituei și cheltuieli al Municipiului Alba Iulia pe trimestrul I anul 2024.
2. Proiect de hotărâre privind indexarea impozitelor și taxelor locale pentru anul fiscal 2025.
3. Proiect de hotărâre privind acordarea de înlesniri la plată unor persoane.
4. Proiect de hotarqre privind conferirea titlului de ”Cetățean de onoare al Municipiului Alba Iulia” domnului IOSIF FIȚ.
5. Proiect de hotărâre privind modificarea statului de funcții al Centrului Cultural Palatul Principilor din subordinea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia, începând cu luna mai 2024.
6. Proiect de hotărâre privind modificarea statului de funcții al Serviciului public comunitar local de evidență a persoanelor aflat în subordinea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia, începând cu data de 1 mai 2024.
7. Proiect de hotărâre privind modificarea statului de funcții al Aparatului de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia și al Serviciului public de asistență medicală aflat în subordinea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia, începând cu data de 01 mai 2024.
8. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului derulat de Asociația INSPIRACTION privind montarea și punerea în funcțiune de panouri fotovoltaice pe clădirea Grădiniței cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată” Alba Iulia.
9. Proiect de hotărâre privind aprobarea acordului de cooperare pentru derularea activității de management energetic la nivelul Municipiului Alba Iulia cu Agenția Locală a Energiei Alba – ALEA.
10. Proiect de hotărâre privind deplasarea unei delegații a municipiului Alba Iulia în orașul Lodi din Italia cu ocazia evenimetului „Întâlniri Internaționale” organizat în colaborare cu orașul înfrățit Fontainebleau.
11. Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii unui Acord de parteneriat între Municipiul Alba Iulia și Asociația Clubul Sportiv ”Life is Dance”, pentru realizarea de cursuri nonformale de dans pe perioada de sustenabilitate a proiectului „O nouă viață în LUMEA NOUĂ” – Alba Iulia, COD MYSMIS 136915.
12. Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii unui Acord de parteneriat între Municipiul Alba Iulia și Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” București pentru realizarea de cursuri nonformale de artă teatrală pe perioada de sustenabilitate a proiectului „O nouă viață în LUMEA NOUĂ” – Alba Iulia, COD MYSMIS 136915.
13. Proiect de hotărâre privind aprobarea trecerii unor bunuri din domeniul public în domeniul privat al Municipiului Alba Iulia în vederea scoaterii din funcţiune, casării și valorificării precum și scoaterea din funcţiune, casarea și valorificarea unor bunuri aflate în domeniul privat al Municipiului Alba Iulia.
14. Proiect de hotărâre privind actualizarea programului de transport public local de persoane pentru zona tarifară „zona 1 municipiul Alba Iulia”.
15. Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii nr. 262/2019 a Consiliului local pentru aprobarea Regulamentului privind atestarea administratorilor de condominii din Municipiul Alba Iulia.
16. Proiect de hotărâre privind aprobarea tipului de suport alimentar acordat elevilor din cadrul Liceului Tehnologic „Dorin Pavel” Alba Iulia și modalitatea de distribuire a acestuia prin Programul Național ”Masă Sănătoasă”.
17. Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii nr.18/2024 a Consiliului Local al municipiului Alba Iulia privind aprobarea documentației – faza studiu de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru realizarea obiectivului de investiții: „Înființare Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități Orizonturi Alba Iulia”.
18. Proiect de hotărâre privind stabilirea situațiilor deosebite în care se află persoanele din municipiul Alba Iulia și care necesită acordarea unor ajutoare de urgență și ajutoare comunitare.
19. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de Ordine şi Siguranță Publică al Poliției locale a Municipiului Alba Iulia, pentru anul 2024.
20. Proiect de hotărâre privind aprobarea prelungirii valabilității documentației de urbanism „PLAN URBANISTIC GENERAL și AMENAJAREA TERITORIULUI ADMINISTRATIV AL MUNICIPIULUI ALBA IULIA – REACTUALIZARE” și Regulamentul Local de Urbanism aferent, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia nr. 158 din 2014.
21. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism: P.U.Z. PENTRU CONSTRUIRE PAVILION ADMINISTRATIV – EXTINDERE ZONA STUDIATĂ PRIN P.U.Z. APROBAT CU H.C.L. nr. 228/30.08.2016 jud. Alba, mun. Alba Iulia, str. Pietrar.
22. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism: P.U.Z. PENTRU REGLEMENTARE ZONA REZIDENȚIALĂ – LOCUINȚE INDIVIDUALE, SEMICOLECTIVE, SPAȚIU COMERCIAL, CĂI DE ACCES ȘI ECHIPARE TEHNICO-EDILITARĂ jud. Alba, mun. Alba Iulia, str. Adrian Păunescu și str. Ana Ipătescu.
23. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism: P.U.Z. ÎN VEDEREA MODIFICĂRII REGLEMENTĂRII APROBATE CU H.C.L. 148/2020 PRIN ANULARE PARȚIALĂ STRADĂ jud. Alba, mun. Alba Iulia, str. TIBRU, F.N.
24. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism: P.U.Z. pentru INTRODUCERE ÎN INTRAVILAN PENTRU CONSTRUIRE SPITAL, jud. Alba, Mun. Alba Iulia, str. Brândușei, F.N.
25. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism: P.U.Z. pentru OPERAȚIUNI NOTARIALE (DEZMEMBRARE, COMASARE), EXTINDERE, RELOCARE PARCARE ȘI MODERNIZARE ACCESE jud. ALBA, mun. ALBA IULIA, str. CALEA MOȚILOR nr. 61-65.
26. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism: P.U.Z. pentru RECONFIGURARE TRASEU STRADA DUPĂ GRĂDINI ȘI REGLEMENTARE DETALIATĂ IMOBIL LOCUINȚE COLECTIVE (FĂRĂ MODIFICARE REGLEMENTĂRI URBANISTICE APROBATE) jud. Alba, mun. Alba Iulia, str. LIVEZII nr. 42N.
27. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism: P.U.Z. PENTRU REPOZIȚIONARE STRADA OLĂNEȘTI ȘI PARCELARE ÎN VEDEREA CONSTRUIRII DE LOCUINȚE INDIVIDUALE Municipiul Alba Iulia, str. Vidra/Garda/Olănești/Rânca, jud. Alba.
28. Proiect de hotărâre privind aprobarea rezilierii contractului de concesiune nr. 56.193/2020 încheiat între Municipiul Alba Iulia și SC BEGLI EVENT SRL.
29. Proiect de hotărâre privind aprobarea rezilierii contractului de concesiune nr. 56.119/2020 încheiat între Municipiul Alba Iulia și ASOCIAȚIA EXCELENȚA APULUM ALBA IULIA.
30. Proiect de hotărâre privind modificarea art. 2 din HCL nr. 29/2022 privind aprobarea rezilierii prin acordul părților a contractului de concesiune nr. 11547/1995 încheiat între Consiliul Local al municipiului Alba Iulia și Parohia Ortodoxă „Lumea Nouă” Alba Iulia și aprobarea transmiterii în folosință gratuită către Parohia Ortodoxă „Lumea Nouă” Alba Iulia a unui imobil (teren) situat în Alba Iulia, str. Rodnei nr. 1.
31. Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii unui act adițional la contractul de asociere nr. 11.072/2011 încheiat între municipiul Alba Iulia și SC GLOW SRL.
32. Proiect de hotărâre privind încetarea dreptului de folosință pe timp nelimitat a Școlii Române de Afaceri asupra unui imobil ( teren) înscris în CF nr. 112859 cu nr. cad. 112859, situat pe str. Călărașilor nr. 2, loc. Alba Iulia.
33. Proiect de hotărâre privind propunerea de atribuire prin ordin al Prefectului județul Alba a cotei de 31/301 mp teren intravilan înscris în CF. nr. 72840 -C1-U11 Alba Iulia cu nr. topo. 2020/7/VIII situat în Alba Iulia, str. Bucovinei nr. 5, bl. 32B, ap. 8, jud. Alba, în favoarea numiților Hațegan Aurelia Rodica și Hațegan Ghe. Gheorghe.
34. Proiect de hotărâre privind înscrierea dreptului de proprietate al Municipiului Alba Iulia – domeniul privat asupra unor imobile – (terenuri) situate în Municipiul Alba Iulia.
35. Proiect de hotărâre privind luarea la cunoștință a Declaraţiei de renunțare la dreptul de proprietate autentificată sub nr. 699/06.12.2023, aprobarea preluării și înscrierii dreptului de proprietate al Municipiului Alba Iulia – domeniul privat a imobilului (teren) în suprafață de 90 mp, situat în Alba Iulia, str. Milenium.
36. Proiect de hotărâre privind acceptarea donaţiei către Municipiul Alba Iulia – domeniul public, a unui imobil înscris în: CF nr.77127 în suprafaţă de 124 mp, aferent străzii Nucet, aflat în proprietatea numitei Budulă Oprean Delia Cristina născută Oprean.
37. Proiect de hotărâre privind acceptarea donaţiei către Municipiul Alba Iulia – domeniul public, a unor imobile înscrise în: CF nr.89463, CF nr.84420, CF nr.83944, CF nr.83963, CF nr.84565, CF nr.83954 și CF nr.84283, aferente străzii Dumitru Stăniloaie.
38. Proiect de hotărâre privind înscrierea dreptului de proprietate al Municipiului Alba Iulia – domeniul privat asupra unor imobile – (terenuri) situate în municipiul Alba Iulia.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Peste 39 de milioane de lei, prin Programul „Anghel Saligny”, pentru zona Arex din Alba Iulia

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Rețeaua de apă și canal a fost deja introdusă pe 9 din 11 străzi ce străbat cartierul. Asfalt, trotuare, și alte dotări edilitare, în achiziție publică.

Unul dintre cele mai importante proiecte edilitare, aflat în plină derulare la Alba Iulia, privește introducerea rețelei de apă și canal pe mai multe străzi ale cartierului albaiulian din zona Arex. Astăzi, gradul de realizare al acestuia depășește 75%. Astfel, rețeaua a fost deja introdusă pe 9 dintre cele 11 străzi prevăzute de investiția pentru care administrația locală a obținut o finanțare de circa 14 milioane de lei, fonduri de la bugetul de stat, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, program inițiat de Partidul Național Liberal în anul 2021.

După străzile Emil Racoviță, Alexandru Odobescu, Petre Ispirescu, Humulești, Simion Mândrescu, Alexandru Vlahuță, Dimitrie Bolintineanu, Cenade, Victor Babeș, vor urma Grigore Antipa și Episcop Emilian Birdaș, însumând 4.369 de ml de rețea de canalizare (3710 ml – executați), inclusiv 5 stații de pompare și cămine de vizitare/racod, precum și 3.211 ml de rețea de apă (1860 ml – executați), cu hidranți de incendiu și cămine vană.

Pentru a da continuitate demersului de modernizare a cartierului, început prin proiectul de introducere a rețelei de apă și canal, administrația condusă de primarul Gabriel Pleșa a depus și câștigat un proiect suplimentar, prin același Program Național de Investiții „Anghel Saligny”, în valoare de aproximativ 25 de milioane de lei, având ca obiect modernizarea infrastructurii rutiere a 7 străzi. Lucrările se află astăzi în etapa de licitație și presupun realizarea de trotuare, piste de biciclete (acolo unde trama stradală va permite), carosabil, canalizare pluvială, precum și canalizație tehnică pe arterele: Emil Racoviță, Grigore Antipa, Petre Ispirescu, Dimitrie Bolintineanu, Simion Mândrescu, Alexandru Odobescu și Arieșului.
De același tip de dotări vor beneficia și străzile Humulești și Barbu Ștefănescu Delavrancea, pentru care, la bugetul local al municipiului au fost alocați banii necesari investiției ce va intra în procedură de licitare a lucrărilor în cursul lunii viitoare.

„Aproape 40 de milioane de lei, bani de la bugetul de stat atrași prin Program Național de Investiții „Anghel Saligny”, inițiat în guvernarea PNL, sunt investiți în cartierul Emil Racoviță pentru a rezolva
problemele locuitorilor. Apă, canalizare, asfalt și trotuare, nevoi primare pentru un cartier aflat în plină dezvoltare și pentru care, utilitățile de bază au rămas, multă vreme, un vis frumos. Astăzi, acesta devine tot mai mult o realitate, iar în curând, tot stresul, deranjul și neputința vor rămâne doar o amintire, iar zona va deveni una așa cum ne-o dorim și noi, municipalitatea, dar mai ales cum și-o dorește fiecare dintre locuitorii ei”
, transmite primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Profesorul Iosif Fiț, propus pentru titlul de cetățean de onoare al Municipiului Alba Iulia

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Iosif Fiț, profesor cu o carieră didactică de peste 40 de ani, va primi titlul de cetățean de onoare al municipiului Alba Iulia, distincție oferită în anul când acesta împlinește vârsta de 80 de ani.

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat în ședința de luni, 29 aprilie 2024, proiectul prin care profesorul Iosif Fiț ar urma să primească titlul de cetățean de onoare al municipiului Alba Iulia.

„Considerăm că toată activitatea domnului Iosif Fiț pe cele trei paliere: didactică, dirijorală și componistică este una de excepție. A purtat în toată Europa cu mândrie numele de român, albaiulian sau moț, prin împlinirea vocației sale, ridicând nivelul cultural-artistic al orașului nostru.

Astfel, considerăm că este oportun ca în anul acesta, la împlinirea vârstei de 80 de ani (este născut pe data de 25 decembrie 1944, dar înregistrat în acte în anul 1945), să îi fie conferit titlul Cetățean de Onoare al orașului Alba Iulia, se arată în referatul de aprobare.

Domnul Iosif Fiț s-a născut la data de 4 ianuarie 1945, în comuna Avram Iancu, județul Alba, a absolvit cursurile liceale la Abrud, în 1964 și a studiat la Facultatea de Compoziție. Dirijat, Muzicologie, din cadrul Conservatorului de Muzică Gheorghe Dima, din Cluj-Napoca.

Între anii 1967-1973, a funcționat ca profesor de muzică la Școala Generală nr. 3 Alba Iulia, între anii 1973-1981 a fost profesor la Liceul Teoretic Horea, Cloșca și Crișan Alba Iulia, între 1981-1990 și-a desfășurat activitatea didactică în calitate de profesor de Teorie și Solfegii la Școala de Muzică cu clasele I-VIII, secție a Școlii Generale nr. 1 Alba Iulia, iar între anii 1990-2009, ca profesor de Teorie și Solfegii, precum și de Armonie la Liceul de Muzică și Arte Plastice Alba Iulia.

În paralel, a mai funcționat ca profesor de Muzică religioasă la Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Simion Ștefan Alba Iulia, între anii 1991-2000 și 2004-2009, precum și ca lector universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității 1 Decembrie 1918 Alba Iulia, între anii 1996-1997.

Activitatea didactică de peste 40 de ani s-a concretizat în numeroase premii obținute de elevii participanți la olimpiadele naționale de muzică sau cu corurile înființate și dirijate în fiecare instituție unde a predat.

Activitatea dirijorală a fost permanentă, participând la repetiții cu mai multe coruri în același timp. Menționăm acum doar Corul Școlii Generale nr. 3, Corul Profesorilor și Ansamblul folcloric „Doina Albei”, Corul Medicilor, Corul Casei de Cultură, Corul Liceului de Muzică (1990-2009), Corul Seminarului Teologic Ortodox (1991-2000), Corul Sfânta Treime al Catedralei Arhiepiscopale (1990-2020), Corul Codex Apulum (1980-2020), Corul Sfinții Apostoli Petru și Pavel al Bisericii din Câmpeni-Vale (2010-2024). în 42 de ani de activitate, Iosif Fiț a înființat și a dirijat 12 coruri mixte, 3 coruri bărbătești și 5 coruri de copii.

Activitatea componistică și publicistică s-a concretizat în publicarea următoarelor lucrări:

– Solfegii și dictee, vol I, Editura Reîntregirea, 2004 și 2006;

– Solfegii și dicteuri, vol II, Editura SC Vertical Graphic SRL, 2017;

– Solfegii și dicteuri la 2,3 și 4 voci, Editura SC Vertical Graphic SRL, 2017;

– Florilegiu Coral Liturgic, pentru cor mixt, Editura Reîntregirea, 2006 și Editura Altip 2013;

– Colinde, colinde…, vol. 1, armonizări și prelucrări pentru cor mixt, Editura Oastea Domnului, Sibiu, 2012;

– Colinde, colinde…, voi. 2, armonizări și prelucrări pentru cor mixt, Editura Cognitiv, 2022;

Au fost realizate numeroase concerte în orașul Alba Iulia, cu ocazia evenimentelor importante sau cu ocazia marilor sărbători, în alte orașe din țară și din străinătate. Profesorul Iosif Fiț este membru în mai multe asociații corale: À Cœur Joie – Lyon (1992), Europa Cantat – Berlin (1995), Asociația Națională Corală – București, Asociația Națională de Cânt Coral – Brașov. Din anul 2010, devine membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

albaiuliainfo, stiri alba iulia, informatii alba iulia