DNA Alba Iulia își schimbă sediul

Îndosariat în: Actualitate |

sediu-DNA-AlbaDNA Alba Iulia urmează să își schimbe actualul sediul (FOTO)) situat în centrul municipiului, pe strada George Coșbuc, într-un imobil mai puțin arătos de pe strada Bucureşti, aflat în proprietatea Consiliului Județean Alba.

Serviciul Teritorial Alba Iulia al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) este obligat să elibereze clădirea în care a funcționat ân ultimii ani, după ce imobilul a fost retrocedat foştilor proprietari.

Viitorul sediu urmează să fie dat în administrare Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean Alba, supusă votului consilierilor în ședința de joi, 27 martie.

Imobilul, situat administrativ in Municipiul Alba lulia, strada Bucureşti, nr.16, este compus din trei corpuri de clădire și teren in suprafaţă de 697 mp, din care teren construit in suprafaţă totală de 441 mp.

Clădirea aparţine domeniului public al judeţului Alba și la ora actuală se află in administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba. În momentul de faţă, imobilul este neocupat, Direcţia Judeţeană de Asistenţă Socială mutandu-se intr-un alt imobil din Municipiul Alba lulia.

Potrivit CJ Alba, “prin adresa nr. 584//2013, Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba lulia solicită Consiliului Judeţean Alba, identificarea şi alocarea unui spaţiu optim desfăşurării activităţii acestei instituţii, intrucat imobilul in care funcţionează a fost retrocedat proprietarului de drept prin hotărare judecătorească definitivă şi irevocabilă. Consiliul Judeţean Alba a comunicat Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba lulia, că imobilul din Municipiul Alba lulia, str. Bucureşti, nr. 16, poate fi pus la dispoziţia acestei instituţii, informand totodată cu privire la etapele care trebuie parcurse in vederea transmiterii acestui imobil din domeniul public al judeţului Alba şi din administrarea Consiliului Judeţean Alba in domeniul public la statului şi in administrarea Ministerului Public – Parchetul de pe langă inalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu destinaţia de sediu al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba lulia.

Solicitarea Ministerului Public – Parchetul de pe langă inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu privire la imobilul situat in Municipiul Alba lulia, str. Bucureşti, nr. 16, Judeţul Alba, a fost aprobată in şedinţa de Guvern din data de 26 februarie 2014.

În acest sens, se propune ca incetarea dreptului de administrare al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba asupra imobilului să se facă incepand cu data de 15 aprilie, iar predarea-preluarea imobilului şi a documentelor aparţinătoare acestuia, să realizeze prin Protocol, in termen de 30 zile de la data incetării dreptului de administrare.”

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.