DNA l-a citat din nou pe Mircea Hava în legătura cu dosarul privind neregulile de la STP Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

La mai bine de un an de când au demarat audierile în dosarul privind neregulile de la STP, primarul Mircea Hava a fost citat din nou la DNA Alba.

Potrivit edilului din Alba Iulia, i s-a prezentat materialul de urmărire penală și i s-au cerut ultimele declarații legate de acesta. Mircea Hava a mai declarat că obiectul cercetărilor a fost dubla taxare a biletelor, respectiv hotarârea prin care costurile biletelor cumpărate de la șoferul autobuzului erau de 2,8 lei, față de cele cumpărate din stații care erau doar 1,8 lei.

Este legat de transportul public și am fost să mai dau lămuriri (…) Erau legate de subvenție (n.r. cercetările DNA), dar nu de faptul că s-a dat subvenție, pentru că acesta este un lucru legal, ci de faptul că într-o hotărâre de consiliu apărea undeva un tarif în autobuz, o suprataxă de 2,8 lei. De fapt în autobuz se vând bilete cu 1,8 lei, nu puteam să avem două tarife, dar a apărut această nelămurire pe care cineva a încercat să  ducă la o chestiune de corupție. Sper că s-au lămurit toate lucrurile, dacă nu, se vor lămuri în instanță”, a spus Mircea Hava.

Acesta a precizat că nu a fost informat dacă dosarul va ajunge în instanță și că așteaptă ca procurorii să-și anunțe concluziile:

Reamintim că audierile au început în luna februarie 2012, existând suspiciuni legate de felul în care erau decontate biletele cumpărate în autobuz. În dosarul 213/P/2011 din 17.02.2012 sunt urmărite penal 11 persoane: primarul Mircea Hava, Paul Voicu, Ioan Bogăţan, Oliviu Gaspar (Biroul Transport, Liberă Iniţiativă şi Comercial – Direcţia Cheltuieli, Primăria Alba Iulia), secretarul Primăriei, Marcel Jeler, şeful departamentului economic, Teofila Ţâr, Stelian Constantin Nicola (directorul STP),  şi alte 4 persoane (funcționari din primărie şi angajați ai STP Alba) sunt cercetaţi pentru complicitate la infracţiunea de acordare de subvenţii cu încălcarea legii, neurmărirea destinaţiei subvenţiei conform legii, conform constatării făcute de DNA Alba Iulia.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Un răspuns pentru DNA l-a citat din nou pe Mircea Hava în legătura cu dosarul privind neregulile de la STP Alba Iulia

  1. Vai, vai, vai, ce le mai minte talharul… Cel putin de doua ori am platit 2,8 lei soferului in autobuz cand au instituit masura.

    Horia
    04.04.2013 la 17:40
    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.