Doi cetățeni sloveni trimiși în judecată la Aba Iulia pentru ucidere din culpă, după ce un angajat al firmei lor a decedat în urma unui accident de muncă

Îndosariat în: Actualitate |

Doi cetățeni sloveni, administratori ai unei societăți comerciale, care a derulat activități de construcții la Alba Iulia în urmă cu 5 ani, sunt judecați pentru ucidere din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Pazon Bojan și Korze Stanko sunt considerați de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia ca fiind responsabili pentru decesul unui tânăr în vârstă de 25 de ani, angajat al firmei lor. Bărbatul și-a pierdut viața în august 2012, după ce o grindă din fier a căzut peste el. Accidentul de muncă s-a petrecut în zona industrială de lângă șoseaua de centură din Alba Iulia, pe un șantier aparținând firmei Etika R. Slovenia.

Bărbatul lucra la ansamblarea prin şuruburi a două grinzi metalice cu zăbrele de la niște hale industriale. Ansamblarea se executa la sol iar grinzile erau aşezate în poziţie verticală într-un echilibru instabil datorită terenului denivelat şi a lipsei suprafeţelor de aşezare. Cele două grinzi ansamblate s-au răsturnat şi în cădere au surprins victima, care a decedat la scurt timp. Tânarul român lucra împreună cu un coleg de origine slovenă care a reușit să evite impactul.

Victima era angajată doar de două luni şi avea ocupaţia de lăcătuş la societatea comercială din Slovenia. Infracțiunile de care sunt acuzați cei doi cetățeni sloveni sunt pedepsite de Codul Penal cu închisoare de la 1 la 5 ani de închisoare. Până la pronunțarea unei sentințe definitive, inculpații beneficiează de principiul prezumției de nevinovăție.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro