Rămâi conectat

Actualitate

Două rachete trase de Rusia au căzut în Polonia, la granița cu Ucraina. Au fost înregistrate două victime

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Două rachete ar fi căzut pe teritoriul polonez, în regiunea Lublin, la granița cu Ucraina, ucigând două persoane. Acest lucru a fost raportat de postul de radio polonez „Zet” citând surse „neoficiale”, potrivit Agenției de știri Nova.

Rachetele au căzut în localitatea Przewodow, lovind o fermă de cereale. Poliția, parchetul și armata sunt deja pe fața locului. Forțele armate poloneze sunt în „alertă maximă”, potrivit postului de radio polonez ZET.

Pompierii au confirmat că au avut loc explozii în Przewodow, dar au spus că în acest moment nu sunt cunoscute cauzele, a declarat într-un interviu pentru Radio Lublin purtătorul de cuvânt al pompierilor din zonă. Acesta a confirmat că două persoane și-au pierdut viața.

Premierul Mateusz Morawiecki a convocat de urgență Comitetul Consiliului de Miniștri pentru Afaceri de Securitate Națională și Apărare, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului.

Forțele poloneze sunt în momentul de față în „alertă maximă”, potrivit presei britanice.

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a convocat o întâlnire de urgență a înalților oficiali din sistemul de securitate națională și apărare a țării, potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Piotr Mueller.

UPDATE 21.30: Un oficial de rang înalt din cadrul serviciilor de informații americane afirmă că rachete rusești au explodat în Polonia, membră NATO, ucigând două persoane, anunță și The Washington Post și Associated Press.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Bărbat de 70 de ani reținut de polițiștii din Alba Iulia, după ce a sustras mai multe bunuri dintr-un autoturism lăsat neasigurat pe strada Târgului

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Ieri, 13 mai 2024, polițiștii de investigații criminale din Alba Iulia au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 70 de ani, din Cugir, care este bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, la aceeași dată, în jurul orei 17.00, în timp ce se afla pe strada Târgului, din Alba Iulia, ar fi sustras, din interiorul unui autoturism lăsat neasigurat, un telefon mobil, o pereche de ochelari, un dispozitiv bluetooth și suportul telefonului.

Bărbatul a fost identificat, cu operativitate, de către polițiștii de ordine publică din Alba Iulia, sprijiniți de lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, iar prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

Cercetările sunt continuate.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Alocație mai mare pentru copiii aflați în plasament. În Alba, 765 de beneficiari au primit peste 3 milioane de lei, în Trimestrul I din 2024

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

În primul trimestru al acestui an, alocaţia de întreţinere pentru copiii aflaţi în plasament familial, prevăzută de Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, cu modificările şi completările ulterioare, s-a acordat pentru 765 de beneficiari, pentru care Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Alba a plătit suma de 3.006.903 lei.

Potrivit directorului AJPIS Alba, Flaviu Cozuc, de la 1 martie a.c., cuantumul alocației de plasament s-a majorat, conform ISR, de la 1.082 de lei la 1.194 de lei – pentru copiii care nu sunt încadrați în grad de handicap și de la 1.622 de lei la 1.791 lei – pentru copiii aflați în plasament care sunt încadrați în grad de handicap. Mai amintim că, de la 1 octombrie 2022, conform prevederilor Legii nr.191/2022 de modificare și completare a Legii nr. 272/2004, persoana sau familia care are în plasament sau a fost numită tutore beneficiază suplimentar, pe lângă alocația de plasament, de o indemnizație de sprijin pe perioada în care asigură creșterea și îngrijirea copilului. Cuantumul acesteia a fost de 479 de lei/lună pentru plata aferentă lunilor ianuarie și februarie, iar începând cu 1 martie a.c. cuantumul acesteia a crescut la 529 de lei/lună. În trimestrul I al anului 2024, au beneficiat de acest drept 253 de persoane, pentru care AJPIS Alba a plătit suma de 400.869 lei. De asemenea, potrivit prevederilor Legii nr. 191/2022, tinerii care fac dovada că urmează o formă de învățământ la zi sau care au un loc de muncă până la împlinirea vârstei de 26 de ani și optează, în scris, pentru încetarea măsurii de protecție specială, beneficiază de o indemnizație lunară de 2.871 de lei – plată aferentă lunilor ianuarie și februarie, iar de la 1 martie a.c. cuantumul acesteia a fost majorat conform ISR la 3.170 de lei/lună. În primul trimestru al acestui an, au beneficiat de această indemnizație 79 de persoane, care au primit în total 743.763 de lei.

În ceea ce privește alocaţia de stat pentru copii, în primul trimestru al acestui an au beneficiat de acest drept 57.307 persoane, pentru care AJPIS Alba a plătit, în total, 57.410.312 lei.

În baza prevederilor OUG 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, cu modificările şi completările ulterioare, AJPIS Alba a acordat 3.234 de indemnizaţii lunare, plătind, în primul trimestru al anului, 29.846.283 de lei, la care se adaugă 1.374 de stimulente ce însumează 3.321.299 de lei. De asemenea, în aceeași perioadă, 372 de persoane cu dizabilitate gravă sau accentuată beneficiază de indemnizație sau sprijin lunar, AJPIS Alba plătind, în total, 1.516.723 lei.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Patronii Carolina Mall și-au inspectat investiția din Alba Iulia

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Patronii Carolina Mall au efectuat o vizită luni, 13 mai 2024, la centrul comercial din Alba Iulia. Aceștia au aterizat cu un elicopter în parcarea din cartierul Ampoi.

Carolina Mall a fost inaugurat pe data de 31 august 2023, pe strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 2, în cartierul Ampoi, din municipiul Alba Iulia.

Prime Kapital este un dezvoltator, investitor și operator imobiliar, activ în Europa Centrală și de Est. Fondatorii companiei activează în piața imobiliară din România și din regiune de mai bine de un deceniu și au o reputație de neegalat cu privire la calitatea și sustenabilitatea pe termen lung a dezvoltărilor realizate. Prime Kapital are o prezență amplă pe piața din România și este integrat pe verticală, având o echipă de peste 300 de specialiști în domeniul imobiliar, ce îmbină competențe multi-disciplinare și acoperă întregul lanț valoric, specific dezvoltărilor imobiliare, de la achiziția, designul și construcția proiectelor, la închirierea, vânzarea și administrarea proprietăților.

Centrul comercial de la Alba Iulia are o suprafață construită totală de peste 33.100 mp și peste 1.100 de locuri de parcare. În fața intrării principale se întinde un parc generos și contemporan, care completează perfect experiența oferită de noul centru comercial.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

albaiuliainfo, stiri alba iulia, informatii alba iulia