DSVSA Alba anunță că lebăda prinsă în gheața pe râul Mureș, salvată de pompieri, nu prezintă simptome ale unei boli infecțioase

Îndosariat în: Actualitate |

Lebăda salvată, zilele trecute, de către către Detașamentul de pompieri în cursul zilei de duminică din râul Mures nu prezintă simptome ale unei boli infecțioase, transmite Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba, marți, într-un comunicat de presă.

”Lebăda a fost supusă unui examen clinic de către un medic veterinar, aceasta fiind  declarată clinic sănătoasă. A fost supusă unui tratament preventiv cu antibiotice și vitamine. Mentionăm că pasările sălbatice care sunt clinic sănătoase nu sunt supuse investigatiilor de laborator. Lebăda este mentinută în continuare sub observatie pentru o perioada de încă 5 zile, după care  va fi predată A.J.V.P.S. Alba”, potrivit DSVSA Alba.

O lebădă prinsă în gheața formată pe râul Mureș a fost salvată, duminică, de pompierii din Alba Iulia, iar apoi a fost predată Poliției locale și transportată la un medic veterinar.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Alba a transmis într-un comunicat că un scafandru s-a deplasat pe gheața formată pe râul Mureș, a eliberat lebăda și a adus-o la mal.

Reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Alba au declarant că pe toate cursurile de apă din judeţ s-au format, în ianuarie, poduri de gheaţă, inclusiv pe râul Mureş, care este cel mai lung din România, în condiţiile în care gerul s-a menţinut continuu, ajungând, la minus 21 de grade Celsius în Alba Iulia şi minus 24 în Munţii Apuseni.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro