Duminică: Concert al Filarmonicii de Stat din Chișinău la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

filarmonica-din-chisinauIubitorii de muzică clasică din Alba Iulia sunt așteptați duminică, 30 noiembrie 2014, de la ora 20.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor la un concert simfonic susținut de Filarmonica de Stat a Republicii Moldova. Potrivit purtătorului de cuvânt al primăriei, Mihai Coșer, peste 60 de muzicieni de la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din Chișinău îi vor încânta pe albaiulieni cu piesele lor din culturi și zone diferite, în cadrul spectacolului intitulat „Muzica Popoarelor Europei”.

Acest moment de gală face parte din programul manifestărilor de 1 Decembrie, iar intrarea este gratuită. Invitațiile se pot ridica de astăzi, de la Agenția de bilete a Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Înfrățirea dintre Alba Iulia Cealaltă Capitală a României și capitala Republicii Moldova se regaseste an de an, in zeci de forme. Nici anul acesta, de 1 Decembrie, nu face excepție.

Unul dintre momentele de gală ale Festivalului De România, ediția 2014, poartă semnătura muzicienilor Filarmonicii Naționale “Serghei Lunchevici” din Chișinău, care au răspuns entuziaști invitației lansate de municipalitatea din Alba Iulia.

“ La noi, în Alba Iulia, infrățirea, indiferent că e vorba de Chișinău sau Arnsberg, nu e doar de palmares. Incercăm si pot să spun că de cele mai multe ori și reușim să dăm forme dintre cele mai concrete și diverse acestei noțiuni de orașe înfrățite. Mă bucur să-i avem, anul acesta, în Festival de România, pe cei mai dragi dintre cei cu care Alba Iulia s-a înfrățit. Ei sunt, la propriu, frații noștri de peste Prut, ne leagă aceeași limbă, aceleași valori și aceeași dorintă de a ne depăși condiția și de a deveni două orașe cu adevărat europene” a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.