După mai bine de doi ani de când trebuia să fie dată în folosință, Piața Agroalimentară din centrul municipiului Alba Iulia este în sfârșit finalizată

Îndosariat în: Administrație |

Recepția tehnică a lucrării a avut loc săptămâna trecută, iar potrivit viceprimarului Gabriel Pleșa, în maximum două săptămâni ne vom putea face cumpărăturile aici.

”Recent, a ajuns și cel de-al doilea transport de mese, urmează și cel de-al treilea, în total spațiul suportă 200 de bucăți. Urmează să fie așezate, montate plăcuțele cu sectoarele: legume, fructe, etc. și în maximum două săptămâni, albaiulienii vor putea deja să își facă cumpărăturile aici”, a declarat acesta.

În primă instanță, vor putea desface marfa micii producători, care reprezintă aproximativ 25-30% dintre vânzători, urmând ca pentru restul, persoane fizice autorizate, să fie organizată, potrivit legii, o licitație de adjudecare a meselor. Aceeași sursă opinează că și această procedură se va încheia în circa o lună, toate spațiile urmând a fi ocupate de comercianți.

Deocamdată, tarifele pentru micii producători au rămas la nivelul anterior, respectiv de 6 lei pe metru pătrat pe zi, dar, spune viceprimarul Gabriel Pleșa, regulamentul de funcționare al pieței va suferi modificări care vor fi dezbătute și stabilite de Consiliul Local Alba Iulia: ”Obiectivul beneficiază de facilități noi și este posibil ca, de exemplu, pentru toaletele publice să se stabilească o taxă care să permită o bună întreținere a acestora. Orice alte modificări la regulament vor fi propuse într-un viitor proiect de hotărâre ce va fi supus aprobării consilierilor locali albaiulieni”.

Vânzătorii întâlniți ieri în piața provizorie de lângă Electrica așteaptă și ei marea mutare, dar parcă nu mai cred nimic, după ce au fost amânați de atâtea ori. Nu au idee nici de prețuri, nici de locurile în care vor primi mesele, știută fiind doleanța micilor producători de a beneficia de o poziție mai avantajoasă, nu pe ultimul rând de la perete. Cum noul obiectiv nu are fir de zidărie care să îl îngrădească, orice loc pare favorabil, doar să fie, să se vadă odată scoși din praful și mizeria actualei locații.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.