Ecaterina Andronescu a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii “1 Decembrie 1918″ Alba Iulia

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

Ecaterina-Andronescu-Dr-Honoris-CausaFostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a primit astăzi, 13 martie 2014, titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii „1 Decembrie 1918″ Alba Iulia (UAB). Acordarea titlului s-a făcut în cadrul unei ceremonii, ce a avut loc cu începere de la ora 14.00, în Aula Mare a universităţii albaiuliene.

La eveniment a participat Ministrul Delegat pentru Învăţământ Superior şi Cercetare, Mihnea Costoiu, ministrul Secretar de Stat Gigel Paraschiv, peste 40 de rectori şi prorectori, membri ai Consiliului Naţional al Rectorilor, ambasadori ai Republicii Angola, Republicii Islamice a Iranului, Federaţiei Ruse, Autorităţii Palestiniene la Bucureşti, membri ai instituţiei academice din Alba Iulia, în frunte rectorul Daniel Breaz şi prorectorul Nicolae Todea, studenţi, politicieni şi reprezentanţi ai autorităţilor judeţene.

Rectorul Universităţii 1 Decembrie 1918 Alba Iulia, Daniel Breaz, a fost cel carea citit Laudatio şi care i-a înmânat distincţia fostului ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu.

“Ca întotdeauna nu pot să mă formalizez sută la sută când vorbesc despre ceva sau despre cineva, aşa că nici astăzi nu mă pot abţine să spun câteva cuvinte, înainte de a da citire acestui Laudatio. Dacă stăm şi ne gândim ce  însemnă titlul de Honoris Causa acordat de o instituţie unei personalităţi, nu putem decât să fim mândri atunci când o personalitate care şi-a pus amprenta asupra învăţământului românesc în ultimii mai mult de 23 de ani acceptă acest lucru din partea universităţii noastre. Iar această persoană nu este altcineva decât doamna, cum îi spunem cei apropiaţi, doamna ministru Ecaterina Andronescu”, a spus rectorul Daniel Breaz.

După Laudatio, emoţionată şi cu lacrimi în ochi, Ecaterina Andronescu a precizat că este un moment extrem de important pentru ea şi că toate cuvintele frumoase ce au fost aduse la adresa ei, sunt, de fapt, meritele profesorilor ei. “Este un moment extrem de emoţionant pentru mine şi vă mărturisesc că este mult mai greu să asculţi atâtea vorbe frumoase rostite cu atâta generozitate. Vă mulţumesc pentru aceste cuvinte frumoase şi să-mi permiteţi să vă spun că dacă cineva le merită, atunci le merită toţi profesorii mei. De la învăţătoarea care îmi este atât de dragă, continuând cu profesorii din gimnaziu, liceu sau din falcultate. Toţi au avut o contribuţie extraordinar de importantă la formarea mea ca dascăl”, a spus Ecaterina Andronescu.

Andronescu: “Am venit de fiecare dată cu drag la Alba Iulia şi am să recidivez. Nu am cum să uit că aici s-a făcut România Mare

“Vă mulţumesc foarte mult pentru această şansă de a fi Doctor Honoris Causa al universităţii dumneavoastră şi vă mărturisesc că am venit de fiecare dată la Alba Iulia şi probabil că o să recidivez, în mod sigur o să recidivez, pentru că nu am cum să uit, şi cred, că niciunul dintre noi, indiferent de profesie sau vârstă, nu trebuie să uităm niciodată că aici s-a făcut România Mare. Alba Iulia merită să o onorăm de fiecare dată atunci când ne cheamă”, a mai declarat Ecaterina Andronescu.

Ecaterina Andronescu a fost ministru al Educaţiei în perioada 2000-2003, precum şi în perioada decembrie 2008-octombrie 2009. În iulie 2012 a devenit din nou ministru al Educaţiei şi Cercetării, ocupând această funcţie pentru câteva luni. În prezent, Andronescu este senator în Parlamentul României, preşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor şi preşedinte al Senatului Universităţii Politehnica din Bucureşti. A scris peste 300 de lucrări ştiinţifice publicate în reviste de specialitate sau prezentate la conferinţe ştiinţifice din ţară şi străinătate, peste 60 de contracte de cercetare ştiinţifică naţionale sau internaţionale (56 cu responsabilitate directă), peste 10 cărţi şi un brevet de invenţie.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.