Echipa Colegiului Economic „Dionisie Pop Marțian” a câștigat concursul pe teme de istorie „Alba Iulia, Cealaltă Capitală” – 2017

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

Elevii Colegiului Economic „Dionisie Pop Marțian” au fost desemnați, astăzi, câștigătorii concursului pe teme de istorie ”Alba Iulia, Cealaltă Capitală” – 2017.

Finala competiției, aflată în acest an la cea de-a VI-a ediție, s-a desfășurat în sala de Bal de la Alba Mall, iar alături de echipa de la Economic s-au luptat pentru Marele Premiu și au încercat să răspundă corect la cele 40 de întrebări despre istoria orașului Alba Iulia, elevi de la Colegiul HCC, Liceul de Arte ”Regina Maria” și Colegiul Militar ”Mihai Viteazul”.

În cadrul concursului, fiecare liceu a fost reprezentat de o echipă formată din patru elevi. Potrivit regulamentului, aceștia au trebuit să răspundă la întrebări formulate de istoricii de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, pe principiul “cine apasă primul butonul răspunde”: fiecare răspuns corect a valorat un punct, iar pentru răspunsul greşit echipajul a fost depunctat cu un punct.

Cei mai bine pregătiţi s-au dovedit a fi în acest an elevii din echipa ce a reprezentat Colegiul Economic, care au câștigat, pentru prima dată, Marele Premiu în valoare de 5000 de lei.

Pe locul II s-a clasat echipa de la la Liceul de Arte ”Regina Maria” – câștigătoarea edițiilor din 2015 și 2016, care a primit un premiu de 3.500 de lei, Locul III (2.500 de lei) a fost ocupat de echipa Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” , iar elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” au obținut mențiune – un premiu în valoare de 1.000 de lei.

În semifinala concursului, desfășurată luni, a participat și Colegiul Teologic ”Sfântul Simion Ștefan”, care a pierdut proba de baraj.

Concursul, care are drept scop creșterea interesului elevilor pentru istoria orașului Alba Iulia, dar și de a promova patrimoniul cultural și istoric local, reunește an de an cele mai bune instituții școlare liceale din Alba Iulia.

Evenimentul, la care a fost prezent și primarul municipiului Alba Iulia, fost prezentat de istoricul Liviu Zgârciu.

Concursul este organizat de Primăria Alba Iulia, Muzeul Naţional al Unirii şi Consiliul Judeţean.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro