Rămâi conectat
YES, Vușcan! #pentruAlbaIulia

Politică

Elena Udrea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

udrea-elena-in-catuseProcesul în care DNA solicită arestarea preventivă a deputatului Elena Udrea s-a încheiat astăzi, în jurul orei 19:00, iar instanța a decis, la ora 20:45 arestarea Elenei Udrea pe o perioadă de 30 de zile. 

Unul dintre avocații Elenei Udrea și-a mărturisit frustrarea pe subiectul denunțătorilor, și anume că aceștia sunt liberi, iar doamna Udrea este arestată. Striblea a adăgat că a formulat deja contestație la verdict.

După ce ședința de judecată a luat sfârșit, unul dintre avocații care au apărat-o pe Elena Udrea, Marius Striblea, a declarat că instanța va anunța decizia în aproximativ o oră, iar până atunci fostul ministru va aștepta în sala de judecată.

Avocatul a mai spus că Elena Udrea a făcut o completare la declarația pe care a dat-o marți la DNA, fiind convins că aceasta va fi eliberată.

Marius Striblea a adăugat că Elena Udrea nu a făcut denunțuri nici în fața procurorilor și nici în fața judecătorilor, iar în sala de judecată nu s-a discutat despre oameni politici sau miniștri.

Elena Udrea a fost reținută marți seară de procurorii DNA, după mai multe ore de audieri, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență (fapte în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea); trafic de influență (fapte în legătură cu derularea contractului e-România); trafic de influență (fapte în legătură cu pretinderea și primirea a 500.000 de euro); și spălare de bani.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Politică

USR o propune de Dana Nanu la Primăria Alba Iulia

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

În cadrul Adunării Generale a Filialei Locale USR Alba Iulia, organizat în data de 18 martie 2024, a avut loc un moment semnificativ pentru comunitatea noastră. Prin vot democratic, întreaga filială a desemnat candidatul USR pentru funcția de primar al Municipiului Alba Iulia, în persoana doamnei Dana Nanu.

Dana Nanu este o voce autentică și puternică a cetățenilor în Consiliul Local, recunoscută pentru abilitatea sa de a semnala derapajele actualei administrații și de a lucra împreună cu colegii consilieri USR pentru găsirea unor soluții concrete în beneficiul orașului nostru. A demonstrat un angajament deplin față de valorile noastre democratice și față de principiile sănătoase pe care USR Alba le are.

Ne mândrim să avem o candidată pe deplin profesionistă, care va aduce o nouă perspectivă și o abordare proactivă în dezvoltarea economică a Municipiului Alba Iulia printr-o administrație îndreptată atât spre cetățeni, cât și spre mediul de afaceri.

Totodată, vrem să îl felicităm și pe domnul viceprimar Emil Popescu, cel de-al doilea candidat intern pentru funcția de primar USR. Domnul viceprimar Emil Popescu a demonstrat, de asemenea, că încrederea colegilor din organizație rămâne la fel de puternică, iar contribuția sa la construirea unei adevărate opoziții administrative este inestimabilă, alături de echipa USR.

USR Alba Iulia se angajează să ofere o alternativă reală și să devină o voce puternică pentru un oraș cu adevărat dezvoltat. În perioada următoare, ne vom stabili echipa de consilieri și vom aduce pe scena politică oameni de încredere și profesioniști, pregătiți să facă față provocărilor și să aducă schimbarea pe care comunitatea noastră o merită.

Mulțumim pentru susținerea dumneavoastră.

Cu stimă,
Echipa USR Alba Iulia


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Clement Negruț, liderul PMP Alba, a trecut la PNL

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

O nouă „lovitură de teatru” pe scena politică din Alba. După ce a negociat cu PSD Alba, președintele PMP Alba, Clement Negruț și o parte din colegii lui, au trecut la PNL.

Clement Negruț, liderul PMP Alba, s-a înscris în PNL, anunță președintele Partidului Național Liberal Alba, Ion Dumitrel: „Este un om politic și de administrație valoros, care a adus plus valoare județului Alba. este un avantaj pentru noi”.

„Bucuria de a avea alături un prieten nu poate fi egalată de nimic, cu atât mai mult cu cât realizează temelia unui proiect politic la care țin foarte mult: unirea formațiunilor de centru-dreapta. Îți mulțumesc, Milule! De astăzi, Clement Negruț împreună cu o bună parte din colegii de la PMP fac parte din marea familie de centru-dreapta a PNL-ului. Clement Negruț este un om politic și de administrație valoros, care a adus plus valoare județului Alba”, scrie pe Facebook liderul PNL Alba, Ion Dumitrel.

El afirmă că Partidul Național Liberal are în vedere, printre altele, dezvoltarea economică a Munților Apuseni, „o zonă în care resursele minerale trebuie să revină în atenția noastră, să dezvoltăm sustenabil exploatarea de acum, dar să gândim și o strategie viitoare în domeniu, în concordanță cu normele și valorile europene”.

„Din această perspectivă, inginerul Clement Negruț este un avantaj pentru noi. Nu pot decât să fiu mulțumit că ne strângem împreună toți cei care credem în valorile care ne definesc pe noi românii: credința creștină, patriotismul luminat, familia tradițională, respectul față de istoria noastră și viitorul nostru, pentru a sluji oamenilor din județul Alba”, încheie Dumitrel.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Deputatul Beniamin Todosiu, președintele USR Alba, a trecut la PSD

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Deputatul Beniamin Todosiu, președinte până astăzi al USR Alba, a semnat adeziunea la PSD și va candida din partea acestui partid pentru un nou mandat de deputat.

„Îi urez bun venit în PSD Alba noului nostru coleg, deputatul Beniamin Todosiu, președinte până astăzi al USR Alba, și colegilor săi din județ”, anunță europarlamentarul Victor Negrescu, președintele PSD Alba. El afirmă că Todosiu va candida din partea PSD la alegerile parlamentare.

„Astăzi, facem un nou pas important în construcția proiectului nostru pentru Alba, mai exact transformarea PSD Alba în principala platformă politică din județ. Îi urez bun venit în PSD Alba noului nostru coleg, deputatul Beniamin Todosiu, președinte până astăzi al USR Alba, și colegilor săi din județ. Beniamin este unul din cei mai activi parlamentari, motiv pentru care ne dorim să continue activitatea sa de parlamentar. Are susținerea mea, a colegilor mei și a președintelui Marcel Ciolacu și suntem siguri că proiectele sale pentru Alba vor fi sprijinite în continuare în Parlamentul României”, scrie pe Facebook Victor Negrescu.

El precizează că Beniamin Todosiu va face parte din conducerea filialei județene, „iar experiența și activitatea sa politică la nivelul județului îl recomandă pentru această poziție”.

„Am agreat să susținem împreună un Pact pentru Alba care are la bază principii cheie în care credem foarte mult: zero toleranță față de corupție, susținerea oamenilor integri și profesioniști în funcții publice, un plan pentru reducerea prețurilor la utilități în Alba sau susținerea investițiilor din județ, cu accent pe educație și sănătate. În județ, susținem împreună cei mai buni candidați la primării și consiliile locale, oameni integri și buni profesioniști. Astfel, la Aiud și Cugir, se alătura echipei noastre și Dragoș Crișan și Flaviu Rădițoiu, colegii lui Beniamin Todosiu, care vor fi candidații noștri. Alternativa pentru Alba există și ea înseamnă oamenii potriviți la locul potrivit”, încheie Negrescu.

• BENIAMIN TODOSIU: „ALTERNATIVA PENTRU ALBA!”

Beniamin Todosiu afirmă că trecerea la PSD are ca scop construirea unei altrnative pentru Alba, una care „va da frisoane și insomnii” baronilor PNL.

„Am decis să mă alătur proiectului politic prin care construim o alternativă pentru Alba, o alternativă pentru oameni. De astăzi, sunt alături de #NOULPSD și, împreună cu noii mei colegi, Victor Negrescu și Corneliu Mureșan, continuăm transformarea PSD într-un partid deschis, care susține în administrația locală și județeană oameni profesioniști, integri și care pot schimba în bine județul și comunitățile locale.

ÎMPREUNĂ am semnat „Pactul pentru Alba”, care cuprinde un set de reguli și principii cheie pe care le îmbrățișăm: zero toleranță față de corupție, susținerea oamenilor integri și profesioniști în funcții publice, un plan pentru reducerea prețurilor la utilități în Alba sau susținerea investițiilor din județ, cu accent pe educație și sănătate.

Vin alături de noii mei colegi ca să muncesc și ca să construiesc, așa cum am făcut mereu de când am intrat în politică. La propunerea noilor mei colegi, îmi asum să mă alătur și conducerii județene a PSD Alba și să luptăm împreună împotriva PNL, partid care încearcă, prin practici nedemocratice și represiune, să devină partidul unic”, a transmis deputatul Beniamin Todosiu.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

albaiuliainfo, stiri alba iulia, informatii alba iulia