Elena Udrea adusă cu mandat la DNA

Îndosariat în: Politică |

Elena Udrea este audiată astăzi la sediul DNA şi urmează să fie pusă sub învinuire pentru spălare de bani şi fals în declaraţii. Potrivit unor surse judiciare, Udrea s-ar fi folosit de manevrele ilegale din Dosarul Microsoft pentru a scăpa de un credit de 3,26 de milioane de euro.

În anul 2009, fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş, a pretins de la  Claudiu Florică şi Dinu Pescariu 9.000.000 de euro pentru el, 3.996.360 euro pentru Gheorghe Ştefan şi 2.700.000 de euro pentru ministrul Gabriel Sandu. Contra acestor sume, Cocoş l-a influenţat pe Gabriel Sandu şi pe alte persoane din Guvern să asigure firmelor susţinute de Claudiu Florică adjudecarea contractului de licenţiere Microsoft din anul 2009. Banii ar fi fost transferaţi prin contracte fictive.

În mai 2012, Dinu Pescariu a transferat 2.500.000 euro către Gheorghe Stelian, partener de afaceri cu Dorin Cocoș. În cursul anului 2010, o persoană din anturajul lui Gheorghe Stelian a preluat creanţa aferentă creditului de 3,26 milioane de euro contractat de Elena Udrea la BRD.

Conform legii, Elena Udrea avea obligaţia să îşi declare averea. În perioada 2009-2013, Elena Udrea a declarat achiziţionarea mai multor bunuri imobile a căror valoare depăşeşte veniturile obţinute ca ministru, deputat sau din activitatea didactică. Astfel, aceasta ar fi utilizat veniturile din alte surse – împrumuturi, dividende.

Potrivit unor surse judiciare, din documentele procurorilor rezultă probe certe că Dorin Cocoş a săvârşit infracţiunea de trafic de influenţă, sumele de bani obţinute cu titlu de folos necuvenit din săvârşirea acestei infracţiuni fiind utilizate în achiziţia de imobile şi pentru creditarea societăţilor. Elena Udrea cunoştea provenienţa fondurilor utilizate pentru achiziţionarea de bunuri comune, având cunoştinţă şi de intenţia lui Dorin Cocoş de obţinere a unor chitanţe false privind restituirea pretinsului împrumut de la Dinu Pescariu.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.