Eleva Cătălina Lazăr şi-a prezentat prima sa carte “Jurnalul unor sentimente”

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

lansare-jurnalul-unor-sentimenteAstăzi, 12 noiembrie 2013, la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia a avut loc lansarea cărţii “Jurnalul unor sentimente”, semnată de eleva de clasa a VIII-a Cătălina Lazăr, aceasta fiind cel de-al treilea volum lansat de către elevi ai acestei şcoli.

În prezenţa colegilor, familiei, a dascălilor, a unor foşti elevi ai şcolii, Cătălina a lansat primul său volum de “poezie în proză”.

În „Jurnalul unor sentimente”, tânăra prezintă în cuvinte sentimentele fireşti ale fiecărui adolescent – primii fiori ai iubirii, neîncrederea în propriile forţe, sau în cei din jur, dezamăgirea, fericirea, extazul, etc, fiecare capitol având povestea acestor trăiri ale sufletului. La doar 14 ani, talentata Cătălina a scris cartea în doar două luni. Jurnalul cuprinde 108 pagini şi este structurat pe 14 capitole.

 Au asistat  la “masa tăcerii, la povestea gândurilor tainice ascunse în sufletele senine şi sensibile ale unui copil”, aşa cum a denumit acest eveniment profesoara de limba română a Cătălinei, Mihaela Bandici,  lector universitar Geta Orian, fostă elevă a şcolii, colegă de clasa cu mama Cătălinei, Todoran Adriana, inspector Şcolar de Limba şi Literatura Româna, Mioara Pop, directorul Bibibliotecii Judeţene “Lucian Blaga” Alba, prof. Cristina Comăniciu, din partea CCD Alba, Felicia Colda de la  Biblioteca Judeţeană, Gabriela Hale, scriitor de cărţi pentru copii, prof. dr. Mihăilă Silviu de la Colegiul Naţional Horea Cloşca şi Crişan şi  Diana Aron, de asemenea foşti elevi ai şcolii gimnaziale “Mihai Eminescu”, Rodica Marinescu, directoarea Şcolii “Mihai Eminescu”, fosta şi actuala dirigintă şi nu în ultimul rând părinţii, bunicii şi colegii Cătălinei.

 Cătălina, în familie Iulia, a ales ca motto al cărţii citatul ce o face pe ea să fie mereu puternică: “Când vrei cu adevărat ceva merită să lupţi indiferent de şansele de a câştiga”. A început să scrie <Jurnalul unor sentimente> în luna august a acestui an, din dorinţa de a împărtăşi sentimentele şi stările ei celor care se regăsesc în această poveste cu tentă de confesiune. “Jurnalul se adresează adolescenţilor zilelor noastre care simt la fel: primii fiori ai iubirii, teama de a nu pierde persoana dragă, neîncrederea în forţele proprii şi în lumea din jur. Cele 108 pagini ale cărţii sper să-şi găsească ecou în sufletele celor care o citesc”, a declarat Cătălina.

 În cadrul evenimentului, cei prezenţi au avut, de asemenea, bucuria de a asculta câteva poezii, poveşti ale unor elevi ai şcolii despre “urme ale trecutului”, “jurnal”, despre “copilărie”, despre “cuvinte sau realitate” sau despre “gânduri”, în care mulţi dintre ei  s-au regăsit. De asemenea, au avut ocazia de a rosti fiecare pe rând câteva cuvinte, păreri, sentimente, la adresa tinerei.

 “Cătălina ne-a reprezentat şcoala, în toate concursurile, în toate activităţile extracurriculare. Ne mândrim cu rezultatele obţinute de Cătălina pe toate planurile. Este o elevă de nota 10 şi uitaţi că astăzi confirmă că are mult mai multe preocupări decât viaţa de şcolar”, a declarat directoarea Şcolii “Mihai Eminescu”, Rodica Marinescu.

 “Mă bucur că astăzi o elevă atât de dragă mie, îşi lansează o carte ca rod al imaginaţiei, al muncii şi al seriozităţii în acelaşi timp. Cătălina este un talent al prozei lirice şi reprezentanta şcolii pentru doi ani consecutivi la Olimpiada de Limba şi Literatura Română “Emil Teodorean”, faza naţională”, a declarat prof.  Mihaela Bandici, cea care a sprijint-o pe Cătălina în acest demers.

La finalul evenimentului, Cătălina a ţinut să le mulţumescă tuturor celor care au fost alături de ea, care au încurajat-o, în special părinţilor, bunicilor şi profesoarei de limba română Mihaela Bandici, care a i-a insuflat pasiunea pentru poezie.

Felicitări Cătălina şi mult succes pe viitor!

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.