Eleva Maria Ileană și-a lansat cartea „Lanţul secretelor” cu ocazia Zilelor Şcolii „Avram Iancu” din Alba Iulia

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

Zilele-Scolii-Avram-IancuVineri, 30 mai 2014, în cadrul Școlii „Avram Iancu” din Alba Iulia a avut loc lansarea cărții  „Lanțul secretelor ”, semnată de Maria Ileană, elevă în clasa a VIII-a A. Acest eveniment a încheiat seria manifestărilor dedicate Zilelor Școlii, care s-au desfășurat pe parcursul a trei zile, în perioada 28-30 mai 2014.

Manifestările au debutat miercuri cu o solemnă festivitate de dezvelire a bustului lui Avram Iancu, patronul spiritual al școlii, cu prilejul aniversării a 190 de ani de la nașterea eroului. La această ceremonie au participat numeroase oficialități, scriitori, istorici, elevi, părinți și foști dascăli ai școlii, care au trăit bucuria “întâlnirii generațiilor”. Gala performerilor, în cadrul căreia s-au premiat elevii evidențiați la olimpiadele școlare și competițiile sportive, lingvistice sau artistice,  a fost urmată de spectacolul “Star pentru o zi” , ambele evenimente desfășurându-se pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor.

Joi, părinții au fost invitați să participe la activitățile educative, culturale, sportive, organizate în cadrul Zilei Porților Deschise. Seara, elevii școlii au avut parte de o reușită petrecere în cinstea zilei de 1Iunie, „School party” , la restauratul Mercur, într-o atmosferă festivă,  cu baloane, spectacol de animație, pictură pe față, confeti, muzică și distracție.

Unul dintre cele mai emoționante momente a fost cel prilejuit de lansarea cărții „Lanțul secretelor” în prezența invitaților, a dascălilor, a familiei, a colegilor și a prietenilor dragi, care au dorit să fie alături de Maria Ileană în acest moment important din viața ei.

Desfășurat într-un cadru festiv, activitatea a fost moderată de prof. Mirela Ianc, care i-a invitat pe cei prezenți să ia cuvântul.

În deschiderea evenimentului, director, profesor Elena Ignat, a afirmat că Școala „Avram Iancu” s-a individualizat întotdeauna prin activitățile inedite pe care le-a realizat, iar acest lucru a fost confirmat și de această dată prin manifestările de înaltă ținută organizate în cadrul Zilelor Școlii, creând astfel cadrul prin care toţi elevii să socializeze, să relaţioneze şi să-şi dezvolte sentimentul apartenenţei la o şcoală cu renume la nivelul comunităţii.

De asemenea, Elena Ignat a rostit cuvinte de laudă și de admirație, afirmând că Maria Ileană este o elevă care face cinste școlii în care învață și că la doar 14 ani a reușit să fie autoarea unei cărți.

Cartea a fost prezentată de prof. Dana Slevaș care a subliniat că literatura reprezintă o completare a pasiunilor și preocupărilor intelectuale, artistice sau sportive ale Mariei, alături de şah și de pictură. “Lanțul secretelor este genul de carte care se armonizează perfect cu gusturile literare ale adolescenților din această generație, cărora  Maria le propune o incursiune atractivă și recreativă în lumea ficțiunii, pe tărâmul captivant al emoțiilor și poveștilor inedite de viață, în care acțiunea se îmbină cu rivalitățile, cu misterul și cu romantismul în mod excepțional”.

După prezentarea cărții, a urmat  un popas al gândurilor frumoase și de apreciere exprimate sincer și emoționant de către invitații prezenți la această lansare de carte: Dorin Șerdean, viceprimarul municipiului Alba Iulia, poetul Dumitru Mălin, prof. Adriana Todoran, inspector școlar de limba română, părintele Nicolae Topârcean, prof. Maria Cobusneanu,  prof. Liliana Tufariu, diriginta Mariei și de Maria Popescu, fosta învățătoare. La fel de emoționante, de sincere și de profunde au fost și cuvintele rostite de familie, de colegii de clasă sau de către prietenii ei.

La sfârșitul evenimentului, autoarea le-a prezentat invitaților povestea cărții ei și le-a mulțumit pentru prezența la această lansare, răsplătindu-i cu autografe semnate pe prima ei carte.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.