Elevii ai Colegiului Militar Liceal ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia s-au calificat în etapa finală a concursului național ”Tinerii dezbat” 2014

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

tinerii-dezbat-2014În 17 și 18 mai 2014, la Târgu-Mureș, s-a desfășurat etapa regională a concursului național ”Tinerii dezbat” 2014. La competiție au participat 17 licee din județele Alba, Cluj și Mureș. Colegiul Militar Liceal ”Mihai Viteazul” a fost reprezentat de către elevii plutonieri Pavel Aurora, Toma Robert și Grosu Darian pregătiți de către doamnele profesoare Fărcaș Paraschiva și Dura Simina.

Pe parcursul celor trei runde de calificări, elevii au jucat pe două moțiuni (teme) propuse de ARDOR (Asociația Română de dezbateri, Oratorie și Retorică), teme de actualitate pentru societatea românească: ”Uniunea Europeană ar trebui să rezerve locuri în Parlamentul European pentru candidați de etnie romă”, ”Introducerea obligativității votului în România este justificată”.

După o competiție deosebit de strânsă, s/au calificat în finală Colegiul Militar Liceal ”Mihai Viteazul” și Colegiul Național ”Alexandru Papiu Ilarian” Târgu-Mureș. După un meci în care cele două echipe au adus argumente pertinente prin care au reușit să impresioneze asistența, echipa în uniformă a ocupat locul al II-lea calificându-se la etapa națională a competiției ce se va desfășura, la Târgu/Jiu, în perioada 15-16 iunie 2014.

”Tinerii dezbat” este un campionat național de dezbateri educaționale care contribuie la formarea, dezvoltarea și exersarea competențelor de comunicare și a atitudinilor social-civice democratice necesare tinerei generații pentru participarea activă la viața socială. La nivel național, acest concurs este coordonat de către Ministerul Educației Naționale împreună cu partenerii săi, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), reprezentanta UNICEF în România, Agenția de dezvoltare Comunitară ”Împreună” și Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică (ARDOR).

Rezultatele deosebite ale elevilor colegiului militar albaiulian la această competiție se înscriu în tradiția anilor precedenți, este a cincea participare la etapa națională; cel mai bun rezultat fiind obținut în anul 2012 când echipajul format din Koss Corneliu, Oltean Alexandra și Varga Irimie a obținut locul III.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.