Elevii cu rezultate deosebite la olimpiadele şcolare vor beneficia de burse mai mari

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

Elevii cu rezultate deosebite la olimpiadele şcolare vor primi burse mai mari. Ministerul Educaţiei a lansat în dezbatere publică proiectul şi doreşte odată cu introducerea noilor valori ale recompenselor să stimuleze tinerii care participă la astfel de competiţii.

Astfel, de la 1 iulie 2013, noile cuantumuri ale bursei de merit olimpic internaţional vor fi: medalia de aur sau premiul I – 800 lei, medalia de argint sau premiul al II-lea – 600 lei, medalia de bronz sau premiul al III-lea – 400 lei. Bursa se acordă lunar pentru o perioadă de 12 luni.

În momentul de faţă elevii primesc pentru medalia de aur sau premiul I – 750 lei, pentru medalia de argint sau premiul al II-lea – 563 lei, iar pentru medalia de bronz sau premiul al III-lea – 375 lei.

“Zilele trecute am pregătit un proiect, deja aflat în dezbatere publică, pentru a creşte sprijinul financiar acordat olimpicilor. În curând veţi vedea pachete speciale acordate pentru studenţi odată cu admiterea la facultate şi proiecte de susţinere a lor în timpul facultăţii”, a spus Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru cercetare.

FOTO: ARHIVĂ

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.