Elevii Şcolii Generale „Mihai Eminescu” din Alba Iulia şi-au omagiat patronul spiritual

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

eveniment-dedicat-lui-mihai-eminescuDe ziua culturii naţionale, elevii Şcolii Generale „Mihai Eminescu” din Alba Iulia au realizat mai multe activităţi în memoria poetului naţional.

De altfel momentul este cu totul special întrucât pe tot parcursul acestei săptămâni elevii vor susţine recitaluri, cântece, expoziţii cu lucrări plastice şi desene, şi alte activităţi cu ocazia împlinirii a 164 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu.

În deschiderea evenimentului de astăzi, directorul instituţiei Rodica Marinescu a spus elevilor câteva cuvinte despre istoria prestigioasei şcoli pentru ca mai apoi o elevă să recite una dintre cele mai reprezentate poezii, „Tu nu mă înţelegi”, ale celui care a fost considerat “regele versurilor din România”.

Elevii au continuat cu prezentarea vieţii şi operei poetului naţional pentru ca apoi corul de copii să încânte audienţa cu recitaluri dedicate poetului şi şcolii.

Şcoala Generală Nr. 7 „Mihai Eminescu” din Alba Iulia şi-a deschis oficial porţile la 15 septembrie 1980, într-o clădire nouă cu 23 săli de clasă, 3 laboratoare şi 2 ateliere. Din anul 1996 şcoala 7 poartă denumirea marelui poet care considerat patronul spiritual al acestei instituţii de învăţământ.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.