Elevii şi dascălii Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia vor sărbători Ziua Naţională a României printr-o serie de activități dedicate Marii Uniri

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

În semn de respect şi de preţuire faţă de simbolurile şi însemnele naţionale, elevii și profesorii școlii vor îmbrăca cu mândrie ia și cămașa  tradițională, iar la piept vor purta panglici tricolore sau cocarde.

Atât școlarii din clasele primare, cât și cei de gimnaziu vor confecționa stegulețe, brățări, afișe sau vor realiza desene cu simbolurile naționale. Sub genericul Mândru că sunt român, copiii vor fi încurajați să își exprime gândurile, emoțiile, sentimentele pe care le trăiesc de Ziua Națională, precum și bucuria de a fi români.

Elevii claselor a III-a și a IV-a vor asista la o lecție de patriotism Să ne cunoaștem istoria, care se va realiza cu sprijinul partenerilor de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. Aceștia vor face cunoștință cu câteva dintre personajele marcante ale istoriei care au contribuit la înfăptuirea Unirii, în cadrul activității ce se va desfășura la muzeu sub genericul Pe urmele strămoșilor.

De asemenea, în cadrul orelor de dirigenţie, se vor organiza dezbateri privind semnificaţia şi importanţa respectării simbolurilor naţionale: drapelul, stema şi imnul naţional, educaţia patriotică fiind o misiune importantă a dascălilor, mai ales în contextul actual, când tinerii se îndepărtează tot mai mult de valorile şi simbolurile naţionale.

Manifestările dedicate Zilei Naționale se vor încheia cu o horă simbolică la care vor participa toți elevii și dascălii, dar și cu un moment artistic susținut de corul școlii „Avram Iancu” din Alba Iulia.

Scopul acestor acţiuni este dezvoltarea sentimentului patriotic al elevilor, cultivarea respectului faţă de valorile și simbolurile naționale ale poporului român, şcoala reprezentând mediul optim pentru formarea spiritului civic şi patriotic al acestora.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.