Rămâi conectat

Administrație

Emil Popescu, viceprimar Alba Iulia: „Firmele care nu respectă legea și care le provoacă albaiulienilor disconfort vor continua să fie amendate!”

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Viceprimarul Emil Antoniu Popescu anunță că firmele care execută lucrări pe domeniul public al Municipiului Alba iuia și nu repară sticăciunile vor fi amendate.

Acesta dă exemplul unei firme, care a fost amendată astăzi cu 20.000 de lei, de către Poliția Locală  Alba Iulia, pentru că nu a reparat drumul pe care l-a deteriorart în urma lucrărilor eexecutare și precizează că astfel de sancțiuni vor fi date în continuare.

„Firmele care nu respectă legea și care le provoacă albaiulienilor disconfort vor continua să fie amendate!

Le reamintesc prestatorilor de utilități care derulează lucrări în municipiul Alba Iulia că au obligația de a lăsa drumurile la stadiul inițial. Mai pe românește, așa cum le-au găsit.

Azi, o instanță de fond a dat dreptate Primăriei municipiului în cazul unei amenzi de 20.000 de lei. Amenda a fost aplicată anul trecut unei firme de către Biroul Disciplina în Construcții, din cadrul Poliției Locale. Motivul: neîndeplinirea obligației de a readuce la stadiul inițial un drum pe care s-au efectuat lucrări.

La ora actuală, la nivelul municipiului, cu precădere în cartierul Cetate, există mai multe “șantiere” care au legătură cu utilitățile publice. Așadar, anunț executanții să respecte obligațiile care le revin.

Există o vorbă care spune că „Numai cine nu muncește nu greșește”.

Eu o prefer, ca viceprimar, pe aceea că „Cine greșește, plătește”.

Mai ales când vine vorba de lege și de albaiulieni”, a scris viceprimarul Antoniu Popescu, pe pagina personală de facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Alba Iulia Info și pe GOOGLE NEWS


Administrație

Atenție șoferi! Mașinile parcate ilegal în Alba Iulia vor fi ridicate de Poliția Locală

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

După un an de pauză, în care șoferi ce parcau neregulamentar au stat liniștiți, mașinile parcate ilegal în Alba Iulia vor fi ridicate din nou, de data aceasta de către Poliția Locală.

Primăria a achiziționat pentru acest serviciu o autoutilitară pentru ridicat mașini, în valoare de aproape 160.000 de euro.

„Ridicarea vehiculelor va fi efectuată de către personalul desemnat din cadrul Serviciului Poliția Locală, prin intermediul căruia va fi realizată și activitatea de transport, depozitare și eliberare a vehiculelor staționate neregulamentar pe raza municipiului Alba Iulia”, se arată în proiectul de hotărâre.

Urmare a faptului că, până la data de 01.09.2021, serviciul de ridicare transport, depozitare și eliberare a vehiculelor staționate neregulamentar pe raza municipiului Alba Iulia era externalizat, iar contractul a încetat la data mai sus menționată, este oportun ca organizarea activității de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate neregulamentar pe raza teritorială a municipiului Alba Iulia să se desfășoare în cadrul Poliției Locale a municipiului Alba Iulia.

Prin continuarea activității de ridicare, transport, depozitare a vehiculelor staționate neregulamentar pe raza teritorială a municipiului Alba Iulia, de către personalul calificat din cadrul Poliției Locale a municipiului Alba Iulia, în calitate de coordonator al operațiunilor reglementate de H.C.L. nr. 149/2017, apreciez că se vor pune în executare cu celeritate operațiunile tehnico-administrative rezultând un număr mai mare de situații soluționate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Alba Iulia Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Proiect de peste 9.5 milioane de lei pentru eficientizarea energetică a Școlii Ion Agârbiceanu, din Alba Iulia

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Marți, 27 septembrie 2022, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia, printre proiectele de pe ordinea de zi, se află și aprobarea documentației tehnico-economice, faza DALI, pentru obiectivul de investiții „Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice cu destinație unități de învățământ – Școala cu clasele I-VIII, Ion Agârbiceanu – Alba Iulia”.

Școala cu clasele I-VIII, Ion Agârbiceanu este formată dintr-un singur corp de clădire și are regimul de înălțime S+P+2E. Clădirea este amplasată în zona centrală a municipiului Albă Iulia pe un teren cu suprafață măsurată de 8.215,00 m2 și a fost construită în anii 1967-1968. Clădirea studiată ocupă o suprafața construită de 1.236,00 m2 și are suprafață desfășurată de 4.944,00 m2.

Obiectivul general îl constituie creșterea competitivității economice și îmbunătățirea condițiilor de viață ale comunităților locale și regionale.

Programul privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice, are ca scop sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice.

Obiectivul specific este creșterea eficienței energetice în clădirile publice, îndeosebi a celor care înregistrează consumuri energetice mari. Beneficiarii direcți ai proiectelor sunt unitățile școlare, imobile publice aflate în administrarea Municipiului Alba Iulia.

• Obiective directe ale proiectului:

-îmbunătățirea izolației termice a anvelopei imobilului;
-Reducerea consumurilor prin management și corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durata mare de viață
-Reducerea consumurilor de energie termică prin înlocuirea centralei termice
-îmbunătățirea calității aerului interior

• Obiective indirecte ale proiectului:

-reducerea costurilor necesare funcționării clădirii publice
-îmbunătățirea condițiilor de confort termic în incinta clădirii
-scăderea pierderilor de energie prin anvelopa clădirii și prin instalațiile termice interioare
-îmbunătățirea semnificativă a aspectului fațadelor și implicit a frontului stradal
-creșterea valorii construcției
-reducerea emisiilor de noxe și implicit, un mediu mai curat
-diminuarea efectelor schimbărilor climatice prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră

Principalii indicatori, respectiv valoarea totală a obiectului de investiții este de: 9.507.178,93 lei (inclusiv TVA), din care construcții-montaj (C+M) 7.041.469,86 lei (inclusiv TVA).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Alba Iulia Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Instalaţie automată de încălzire a gazonului și aspersoare automate, la Stadionul „Cetate” din Alba Iulia

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Pe masa consilierilor locali din Alba Iulia, printre proiectele de hotărâre de aprobat în ședința de marți, 27 septembrie, se află și modernizarea și reabilitarea suprafeței de joc al terenului de fotbal al Stadionului Victoria Cetate.

În prezent Municipiul Alba Iulia beneficiază de o singură locaţie destinată desfăşurării activităţilor sportive de nivel naţional şi judeţean, respectiv stadionul „Victoria Cetate” situat la intersecţia străzilor Calea Moţilor cu B-dul. Republicii având o capacitate de aproximativ 18.000 de locuri, acesta fiind aflat în proprietatea Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Stadionul „Victoria Cetate” găzduieşte meciurile de fotbal ale echipelor „C.S.M. Unirea ALBA IULIA” și „CS UNIVERSITATEA ALBA IULIA”, dar şi numeroase întreceri la nivel judeţean şi uneori naţional. Terenul, respectiv suprafaţa de joc a stadionului în prezent este din gazon natural. Starea structurală a acestuia, în lipsa unor sisteme de irigaţie şi degivrare, este puternic influenţată de condiţiile meteo şi de anotimpuri.

Conform documentaţiei SF întocmite este propusă analiza celor doua variante de execuţie:

VARIANTA I:

Valoarea totală a investiţiei

– cu TVA 19% este: 2.447.528,223 din care construcţii-montaj (C+M) 2.291.404,500 lei
– fără TVA este : 2.058.591,050 lei din care construcţii-montaj (C+M) 1.925.550,000 lei

Descrierea soluțiilor

Conform proiectului tehnologic încălzirea suprafeței de joc se face cu un sistem de cabluri încălzitoare utilizând energia electrică, puterea fiecărui cablu fiind de 4227 W.

  • Suprafața încălzită este de 106 m x 69 m = 7 314 mp și este împărțită longitudinal, în șase zone.
  • Cablurile încălzitoare dintr-o zona vor funcționează independent de celelalte zone.
  • Numărul total de cabluri încălzitoare folosit este de 144 buc.
  • Toate cele 6 zone, vor avea 24 cabluri încălzitoare.
  • Realizarea gazonarii cu gazon rulori al terenului de fotbal;
  • Pentru realizarea lucrărilor de gazonare se vor respectă următoarele etape thnologice:
  • Prelucrarea suport pământ vegetal în vederea plantării: eliminare bălării, cioturi, bolovani. Erbicidarea totală a suprafeței pregătite, împotriva buruienilor mono- și dicotiledonate. Decopertarea terenului, cca. 15 cm și transportul materialului rezultat din această operațiune;
  • Umplutură cu amestec de nisip cu zeolit și îngrășăminte organo-minerale, (cca. 15 cm), compactarea+tavalugirea+nivelarea suprafețelor, asfel încât să se realizeze o suprafața în patru ape, cu pante de 0,5% către marginea terenului, pentru a asigura scurgerea rapidă a apelor de suprafața.
  • Montarea rulourilor de gazon, va fi efectuată cu tractoare echipate cu atașamente speciale de montat gazon rulouri de tip “Big Roll”.
  • Irigarea terenului de joc prin aspersoare automate;

Instalația va fi compusă din tubulatura de apă , electrovane, componente electrice și aspersoare, aceste produse puse împreuna sunt destinate să aducă aportul zilnic de apă necesar supraviețuirii și dezvoltării corespunzătoare a gazonului, în condițiile climatice locale.

VARIANTA II:

Valoarea totală a investiţiei

– cu TVA 19% este: 4.484.456,286 din care construcţii-montaj (C+M) 4.278.714,615 lei
– fără TVA este : 3.771.895,145 lei din care construcţii-montaj (C+M) 3.595.558,500 lei

Spre deosebire de scenariul 1 recomandat, în cel de al doilea scenariu se propune incalizrea/degivrarea suprafeței de joc utilizandu-se conducte cu agent termic apă caldă preparată cu ajutorul unor centrale termice murale, pe combustibil gazos, montate în cascadă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Alba Iulia Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri