Emoții pentru elevii Școlii Gimnaziale „Vasile Goldiș”, din Alba Iulia, la începutul noului an școlar 2017-2018

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

Sute de elevi ai Școlii Gimnazială „Vasile Goldiș” din Alba Iulia și-au cunoscut pentru prima dată, sau și-au revăzut colegii şi profesorii alături de care vor petrece următorul an pe băncile școlii. Prima zi de școală a venit cu mari emoții, mai ales pentru micuții din clasele pregătitoare, care s-au „dezlipit” cu greu de lângă părinți și au trecut în dreptul „doamnei învăţătoare”.

Festivitatea deschiderii noului an școlar a început, la Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” din Alba Iulia, la ora 9.30, cu discursuri, urări de bine și mari speranțe.

Evenimentul a continuat cu prezentarea cadrelor didactice, apoi a urmat strigarea, pentru prima dată, a catalogului celor trei clase pregătitoate.

 Micuții au venit pe rând, unii mai emoționați, alții mai curajoși și au făcut cunoștiință cu învățătorii și colegii lor.

Clasele pentru ei, dar și pentru cei mari erau deja pregătite cu urări de bun venit și cu manuale școlare pentru elevii din clasele V-VIII.

 În total, elevii vor avea 167 de zile de şcoală.

Anul şcolar 2017-2018 va fi împărţit tot în două semestre, semestrul I (11 septembrie 2017 – 2 februarie 2018) şi semestrul al II-lea (12 februarie 2018 – 15 iunie 2018).

Între semestre, dar şi în interiorul lor, elevii vor beneficia de vacanţe, după cum urmează:

  • Vacanţa de iarnă (23 decembrie 2017 – 14 ianuarie 2018)
  • Vacanţă intersemestrială (3 – 11 februarie 2018)
  • Vacanţa de primăvară (31 martie – 10 aprilie 2018)
  • Vacanţa de vară (16 iunie – 9 septembrie 2018)
  • Suplimentar, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar beneficiază de vacanţă în săptămâna 28 octombrie – 5 noiembrie 2017.

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie pe 25 mai 2018, iar pentru clasa a VIII-a, pe 8 iunie 2018.

Programul „Școala altfel”

Săptămâna „Şcoala altfel” poate fi derulată în perioada 2 octombrie 2017 – 31 mai 2018, fiecare şcoală urmând să aleagă perioada dorită, însă nu când se dau tezele.

Tezele semestriale se vor da, de regulă, la finalul semestrelor, după parcurgerea programei şcolare, cu cel puţin trei săptămâni înainte de finalul semestrului.

Etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare se organizează, în general, în perioada vacanţei de primăvară, potrivit unui calendar specific.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro