Eroii Revoluției din Decembrie 1989 comemorați astăzi la Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

comemorare-eroi-revolutie-21-12-2014Cu 25 de ani în urmă, județul Alba a plătit tribut Revoluției din Decembrie 1989, 23 de morți și 111 răniți, iar astăzi aceștia au fost cinstiți așa cum se cuvine, de autorități și asociațiile de revoluționari.

La un sfert de veac de la evenimentul din 1989, la Alba Iulia s-au desfășurat activități ce au cuprins depuneri de coroane, dezvelirea unei plăci comemorative, acordare de diplome și plachete.

Programul prin care au fost comemorați martirii și au fost onorați supraviețuitorii Revoluției din 1989 a debutat duminică dimineață, cu dezvelirea şi sfinţirea unei plăci comemorative, amplasată la sediul Prefecturii Alba, o scurtă slujbă religioasă și depuneri de coroane la Troiţa din Piața Alessandria. Au urmat depuneri de coroane din partea partidelor, instituţiilor statului și asociaţiilor de revoluţionari la Monumentul Revoluţiei la Troiţa din faţa Catedralei Ortodoxe.

La Sala Unirii, unde a fost amenajat și un standului cu documentele Revoluţiei s-a desfășurat ceremonia de înmânare către revoluționarii din județ, a unor diplome şi plachete comemorative.

Cei prezenți au reamintit, în discursurile lor, că Revoluția din decembrie 1989 a fost un eveniment care a marcat decisiv istoria poporului român, însemnând deopotrivă dispariția regimului comunist și începutul unei noi etape istorice, cea a democrației și libertății și că în județul Alba ea a început în 21 decembrie 1989 la Cugir, iar în noaptea de 21-22 decembrie s-a extins în Alba Iulia, unde s-a constituit Frontul Patriotic Libertatea care a elaborat o platformă program unică în țară, cele două orașe despărțindu-se de comunism înaintea Bucureștiului.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.