Europa Alba Iulia se va muta din retur la Chişineu Criş

Îndosariat în: Sport |

Divizionara terţă Europa Alba Iulia mai există doar cu numele în judeţul Alba, urmând ca în returul Ligii a 3-a să evolueze în Arad, la… Chişineu Criş!

Cum criza financiară a lovit din plin şi nou-promovata de la Drâmbar, şefii “europenilor” au aşteptat în zadar sprijin financiar în această iarnă de la Consiliul Local Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba, o altă variantă vehiculată intens fiind retragerea din campionat, însă până la urmă s-a decis să se recurgă la vânzarea clubului înfiinţat în 2009, rezultând o mutare a echipei şi o fuziune fotbalistică cu Crişul Chişineu Criş (Liga a IV-a Arad)! “În proporţie covârşitoare, lucurile sunt rezolvate. Îi aşteptăm luni, la Alba Iulia pe oficialii de la Arad, pentru semnarea actelor şi schimbarea acţionariatului. Dacă ne vom înţelege, echipa va juca sub acest nume până la vară, la Chişineu Criş“, a confirmat Liviu Coacăză, preşedintele Europei Alba Iulia. Pe de altă parte, în această săptămână şi Unirea Alba Iulia îşi va anunţa abandonul din eşalonul secund, urmând să continue activitatea numai la nivel de juniori.

Locul şi 12 jucători!

Aflând că Europa Alba Iulia are dificultăţi de ordin financiar, conducerea Crişului a luat repede taurul de coarne, iar sâmbătă s-a şi întâlnit cu “oficialii” clubului respectiv. Eugen Lăpădat și Liviu Coacăză, patronul, respectiv președintele secţiei de fotbal al Europei Alba Iulia au fost la negocieri în oraşul de pe malul Crișului Alb. Din partea divizionarei a patra arădene la masă s-au aşezat Eugen Gagea, reprezentantul Primăriei din localitate, Karoly Gombos, patronul echipei şi Daniel Cherecheşi, directorul executiv al clubului, ei aflând exact condițiile în care s-ar putea face tranzacţia. „Dintre toate propunerile de asociere, cea venită din partea clubului Europa Alba Iulia este cea mai bună şi mai curată. Ni s-a demonstrat că formația din Alba nu are datorii la Federaţie sau în altă parte, plus că ar avea nişte jucători care ne-ar putea ajuta în Liga a 3-a. Ţinem cont de toate acestea, iar domnul Gombos va da un răspuns final cel târziu luni. Dacă acesta va fi pozitiv, atunci vom merge cu toţii la Alba Iulia, vom înregistra actele la Tribunal şi-i dăm bătaie”, a declarat Daniel Cherecheşi pentru sportarad.ro. După prima parte a sezonului, cu 13 puncte acumulate, Europa Alba Iulia ocupă poziţia  a 10-a în clasamentul seriei a V-a din Liga 3-a. În primă instanţă, obiectivul noii grupări ce-şi va disputa meciurile din campania de primăvară la Chişineu Criş va fi evitarea retrogradării. Singura problemă aflată în calea finalizării tranzacţiei (confirmată şi de site-ul sportarad.ro) ar fi negocierile purtate în jurul sumei cu care va fi cedat clubul Europa Alba Iulia, cifrată undeva în jurul a 10.000 de euro.

După ce s-a despărţit de P. Muntean (Seso Câmpia Turzii), Arsene (FC Oşorhei), Bratima şi M. Cristea (Unirea Dej), D. Lupşan (CSO Cugir), Europa mai are în efectiv 12 fotbalişti (Burdun, V. Răducanu, I. Andrea, Haiduc, Samoilă, Circov, Hârciagă, Apetri, Felindean, Al, Popa, Issa, R. Danciu) care vor fi redirecţionaţi spre gruparea din Arad, jucătorii având însă posibilitatea să refuze, în cazul în care nu le convine situaţia financiară. În consecinţă, şi echipa secundă a Europei Alba Iulia se va retrage în retur din Liga a 5-a Alba.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.