Expoziție de artă plastică la Școala Gimnazială „MIHAI EMINESCU” din Alba Iulia

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

Astăzi, 3 iunie 2019, holul de la intrarea principală a Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia a găzduit un eveniment special: vernisajul expoziției de pictură al elevei acestei școli, Sabina Maria Lazar, din clasa a VII-a C. Într-o atmosferă vibrând de emoție și culoare, colegii, profesorii și părinții Sabinei, au fost uniți sufletește de FRUMOSUL artei.

Sabina este o adolescentă ușor atipică. Pentru ea, sentimentele se traduc într-o paletă largă de culori. Vizibil emoționată, cu ochii înotând în bucuria pură a împlinirii prin artă, dar totuși, atât de naturală, ea transmite celor din jurul său liniște. Fericirea, în viziunea ei, se materializează în galben, fiindcă e o culoare prietenoasă. Tablourile sale ”spun”, fiecare, câte o poveste. O poveste complexă, judecând după atenția deosebită pe care o acordă detaliilor, cu infinită răbdare. Tabloul ei favorit este ”Nocturnă”, care, deși nu abundă în culori deschise, transmite atâta pace… Pentru că, explică ea, elementul central, lupul și lebăda, sunt animale care simbolizează deopotrivă măreția, libertatea și maiestuozitatea.

Au luat cuvântul: doamna director adjunct al școlii, prof. Țăran Ileana, diriginta Sabinei, doamna prof. Țurcaș Angela, care mereu a susținut-o și s-a implicat activ în organizarea evenimentului, domnul profesor de educație plastică, Hauptcorn Dan, care a vorbit despre complexitatea stilului abordat de Sabina în picturile sale, doamna Pantazescu Elena, fosta ei învățătoare, precum și tatăl elevei, care a vorbit despre COPILUL care a trecut ”de la biberon direct la creioane colorate”.

La finalul evenimentului, încărcați pozitiv, toți cei prezenți au felicitat-o pe Sabina, iar ea,  cu o voce șoptită, a spus: ”E cea mai frumoasă zi din viața mea!”. Îndrăznim să sperăm că este prima de acest fel, dintr-un șir nesfârșit, pentru ARTISTA Sabina Maria Lazar.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.