Expoziție dedicată Căilor Ferate din Transilvania deschisă la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

locomotiva-cu-aburiLa Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia a avut loc vernisajul expoziției astăzi „Căile Ferate din Transilvania în perioada 1867 – 1914”, care evidențiază prin fotografii, machete și imagini video modul în care a fost creată rețeaua feroviară din Ardeal.

Fotografiile de epocă surprind modul de lucru la calea ferată în mai multe puncte din această arie teritorială, inclusiv din zona Teiuș, cel mai mare nor feroviar din țara noastră. Directorul adjunct al instituției de cultură, Constantin Inel declară că această expoziție va atrage atenția tuturor celor care păstrează în amintire o călătorie cu trenul și va trezi mai ales interesul copiilor. Evenimentul este organizat de Muzeul Tehnic şi al Transporturilor din Budapesta împreună cu mai multe instituții locale.

FOTO: ARHIVĂ

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.