False ONG-uri înșeală populația din Alba Iulia folosindu-se de povești emoționante pentru a colecta fonduri

Îndosariat în: Actualitate |

duba-politie-interventie-alba-iuliaDestul de mulți dintre noi am avut ocazia să fim acostați la Alba Iulia de persoane ce se recomandau ca fiind reprezentanți ai unor ONG-uri care adună bani pentru a salva sau ajuta cazuri sociale și medicale emoționante.

Această schemă de înșelăciune, în care angajați cu ziua sunt trimiși în orașe din țară pentru a colecta bani de la cei miloși, este cunoscută de ani de zile, însă nu s-a făcut prea mare lucru pentru a îi pedepsi pe cei care pun la cale, coordonează și beneficiază de pe urma acestei activități infracționale.

Vineri însă, poliţiştii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia i-au depistat pe b-dul Transilvaniei din Alba Iulia, pe H.R.I., de 20 de ani, din municipiul Deva, S.G.R., de 24 de ani din Lupeni şi N.A.M., de 17 ani, din Lupeni, în timp ce solicitau trecătorilor sume de bani, susţinând că sunt reprezentanţi ai unei asociaţii pentru copii din Lupeni, judeţul Hunedoara.

Potrivit IPJ Alba, “în urma verificărilor efectuate de poliţişti a rezultat că cei 3 tineri induceau în eroare cetăţenii, în realitate ei neavând calitatea de  reprezentanţi ai vreunei asociaţii.

Faţă de cei 3 tineri, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de înşelăciune şi au luat măsura confiscării sumei de 22 de lei, provenită în urma comiterii faptei.”

FOTO: ARHIVĂ

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.