Fără festivism, doar cu ”Festival de România” de 1 Decembrie la Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

1-decembrie-2013-afisFăclii roșii, galbene și albastre, purtate de sute de cercetasi și adunate împreună într-o inimă tricoloră uriașă, stegulețe oferite gratuit tuturor șoferilor care vor trece prin zonă, picturi tricolore pe față pentru cei mici și nu numai, concerte și-un foc de artificii spectaculos – sunt doar câteva dintre punctele de atracție pe care municipalitatea din Alba Iulia le-a pregătit pentru cei care vor alege să trăiască aniversarea a 95 de ani de la Marea Unire, aici, în inima României.

Totul reunit sub marca “Festival de România”, un demers prin care autoritățile locale și județene vor să dea o nouă identitate evenimentului, să-l transforme într-o sărbătoare cu adevărat populară și să “elimine din peisaj” orice urmă de politic.

Fără festivism, fără politică și politicieni, fără sigle de partid, fără discursuri, doar trăiri și simțiri românești: asta ne dorim să avem anul asta, de 1 Decembrie, aici, la Alba Iulia și, sunt convins, asta vom și avea. Pentru ca fiecare albaiulian și român să poată veni în Cealaltă Capitală pentru a sărbători Unirea“, a declarat primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

Singurul steag pe care-l vom accepta e tricolorul nostru, sfânt, românesc. Bucuria se poate trăi simplu, românește: în roșu, galben și albastru”, a declarat Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Sunt sute… mii… zeci de mii de inimi roșii, galbene și-albastre. Sunt inimile românești care bat întotdeauna cel mai tare. Toate sunt în Alba Iulia, pe 1 Decembrie. La FESTIVAL DE ROMÂNIA. Vă așteptăm să ne bucurăm pe limba noastră, să arătăm tuturor cât de mare-i inima românilor, să luminăm cerul și s-aprindem mii de făclii roșii, galbene și-albastre, la FESTIVAL DE ROMÂNIA. Pe 1 Decembrie, Cealaltă Capitală se-mbracă-n mantia regală: totul va fi roșu, galben și albastru. Pentru toți românii, la 1 Decembrie, în Alba Iulia e FESTIVAL DE ROMÂNIA!”, transmit organizatorii.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.