Femeile vârstnice din Alba Iulia îngrijite la domiciliu în cadrul reţelei Filantropia au primit mărțișoare

Îndosariat în: Actualitate |

martisoare-varstnici-FilantropiaBeneficiarele Serviciului socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice din Alba Iulia au primit zilele trecute mărţişoare. Doamnele au fost vizitate de asistenţii sociali ai serviciului şi pe lângă hrana pe care o primesc zilnic au primit şi darul care vesteşte primăvara adică cate un mărţişor.

 „Mărţişorul este simbolul primăverii şi totodată un simbol al speranţei, primul strop de bucurie care vesteşte terminarea iernii şi faptul că natura se dezmorţeşte şi revine la viaţă. Am vrut şi noi să le facem o mică bucurie doamnelor care ne sunt beneficiare şi să le oferim mărţişoare şi să le transmite urările noastre de bine” a spus Maria Cengher, coordonatorul Serviciului socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice din Alba Iulia.

Potrivit unui comunicat  remis presei de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, “serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice Alba Iulia funcţionează în cadrul reţelei social-filantropice a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei fiind coordonat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Serviciul are ca scop sprijinirea persoanelor vârstnice sărace şi dependente fizic, lipsite de un sprijin familial, din municipiul Alba Iulia, în satisfacerea nevoilor primare (hrană, îmbrăcăminte), medicale, igienico-sanitare, social-administrative şi de relaţionare. În cadrul acestui serviciu sunt oferite următoarele servicii: cantină mobilă, servicii de asistenţă socială, servicii menajere şi gospodăreşti, servicii medicale, consiliere, comunicare, însoţire la medicul de familie şi altele în funcţie de nevoile persoanei vârstnice.

Beneficiarii acestui serviciu sunt persoane vârstnice sărace din municipiul  Alba Iulia, aflate în stare de dependenţă fizică din cauza unor boli sau deficienţe. Aceste persoane se află în imposibilitatea de a-şi satisface nevoile primare, igienico-sanitare sau social-administrative prin propriile eforturi din cauză că sunt imobilizate la pat ori la domiciliu şi nu beneficiază de sprijin direct din partea membrilor familiei.”

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.