Fermierii şi agricultorii din judeţul Alba s-au întâlnit cu Ministrul Agriculturii la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a venit astăzi în judeţul Alba pentru a se întâlni cu şefii deconcentratelor din subordinea ministerului Agriculturii şi cu producătorii şi fermierii din judeţ şi a vorbit persoanelor care lucrează în sectorul agricol, la Casa de Cultură a Studenţilor.

Daniel-Constantin-Alba-IuliaPuţin după ora 14.00, ministrul a ţinut un discurs în care a vorbit despre problemele fermierilor şi strategia agricolă a României în exerciţiul bugetar european 2014 – 2020. Totodată acesta a spus că anul 2013 a adus o producţie record de cereale fiind un an agricol foarte bun, dar a fost nemulţumit de faptul că doar un sfert din proiectele depuse de fermieri şi producători au fost acceptate spunând că nu doreşte ca România să mai ajungă în această situaţie.

Ministrul a precizat că o altă formă de finanţare sunt ajutoarele naţionale de tranziţie care pot fi acordate până în 2020 când plata de suprafaţă va creşte substanţial astfel încât nu o să mai fie nevoie de acele ajutoare de la bugetul de stat. „Am solicitat acest lucru si m-am bucurat că echipa de negociere am reuşit să obţin pentru România această facilitate de a acorda suplimentar. Daca nu se acorda acest lucru exista riscul ca in 2014 plata pe suprafaţă sa fie mai mica decât in 2013”, a declarat ministrul care spune că finanţarea agricultorilor şi a fermierilor se va face din fonduri europene şi va fi suplimentată cu fonduri de la bugetul de stat. La întâlnire au fost aproximativ 200 de fermieri şi agricultori, deputatul Ioan Dîrzu, preşedintele CJ, Ion Dumitrel, prefectul judeţului, Gheorghe Feneşer şi subprefectul, Cornel Murg.

Tot astăzi ministrul Agriculturii va vizita şi două mari fabrici din judeţul Alba şi va susţine o conferinţă de presă la ora 16.00.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.