Firmele care au închiriat terenuri pentru amplasarea de panouri publicitare cer scutiri de la plata chiriei

Îndosariat în: Actualitate |

Firmele care dețin panouri publicitare amplasate pe domeniul public din Alba Iulia au dificultăți în a-și găsi clienți. Acestea solicită scutiri de la plata chiriei pentru perioada în care panourile nu sunt ocupate cu reclamă, oferind în schimb municipalității posibilitatea de a promova gratuit, în respectiva perioadă, obiectivele turistice sau acțiunile sociale și culturale.

Din cauza situației economice deosebit de dificile întâmpinăm greutăți semnificative în derularea activității de publicitate în care suntem  specializați. Clienții nu sunt numeroși iar cei care aleg această modalitate de publicitate solicită la fiecare reînnoire de contract discount-uri substanțiale. (…) Plata chiriei pe locație se face chiar și în condițiile încare multe dintre panouri nu sunt acoperite cu reclamă, deci nu ne aduc niciun venit. Chiar mai mult decât atât, printr-o adresă recentă se solicită conectarea princabluri subterane a tuturor panourilor până la 1 mai 2013. Înțelegem și suntem de acord că din punct de vedere estetic este necesar un asemenea demers însă costurile unei astfel de operațiuni sunt foarte mari (de ordinul câtorva mii de lei pentru fiecare panou) și trebuie să le suportăm din bugetul propriu în termen foarte scurt”, se arată în adresa semnată de firmele Multireclama SRL București, Independent SRL Alba Iulia, Add Out SRL Cluj Napoca și SC Outdoor Media SRL București.

Precizăm că, potrivit administrației locale chiria pentru un astfel de panou este până la 100 de euro pe lună.

Solicitarea a fost discutată astăzi de consilierii locali care au ajuns la concluzia că nu poate fi aprobată deoarece terenurile de pe domeniul public au fost atribuite în urma unor licitații ale căror condiții au fost acceptate de ofertanți și care nu prevedeau scutiri de chirie, însă ar putea fi luată în considerare la întocmirea contractelor după următoarea licitație.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.