Fondul forestier al municipiului Alba Iulia trece în administrarea regiei autonome de interes local Ocolul Silvic Sebeş R.A.

Îndosariat în: Actualitate |

La propunerea Primăriei Sebeș, Consiliul Local Alba Iulia a aprobat intrarea municipiului ca membru asociat în cadrul regiei autonome de interes local Ocolul Silvic Sebeș R.A., cu suprafața de teren acoperit cu vegetație forestieră pe care Alba Iulia o deține conform titlurilor de proprietate, în total 947 de hectare.

Până acum, această suprafață era administrată de trei ocoale silvice distincte, cu tarife între 84 și 55 de lei pe hectar pe an. În noua asociere, oferta de preț este de 53 de lei/ha pentru toată suprafața de pădure deținută, iar gospodărirea fondului forestier de interes local va fi cu siguranță mai eficientă, fiind asigurată de o singură entitate administrativă.

Asocierea aduce unificarea sistemelor de recoltare și valorificare a lemnului, a activităților de pază și protecție a pădurilor, precum și aplicarea prin intermediul amenajamentelor silvice a măsurilor conforme codului silvic prin normele tehnice silvice în vigoare, în mod unitar și coordonat cu necesitățile arboretelor. Iată și câteva dintre obiectivele concrete ale asocierii, conform raportului de specialitate al proiectului recent aprobat de consilierii albaiulieni: reconstrucția ecologică prin lucrări de conservare; revizuirea anticipată a amenajamentelor silvice aflate în situații neconforme; reglementarea unitară a sistemului de exploatare și valorificare a lemnului rezultat din tăieri corecte; interzicerea cu desăvârșire a tăierii lemnului destinat exploatării de către persoanele fizice și transportul lemnului din pădure la depozit de către alte persoane, fizice sau juridice, decât titularul contractului de vânzare-cumpărare; înlocuirea și plantarea unor specii rezistente la secetă. Din asociere mai fac parte comunele Berghin, Ohaba și Roșia de Secaș.

FOTO: ARHIVĂ

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro