A fost inaugurat centrul de închirieri biciclete iVelo din Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

biciclete-alba-iulia-inaugurareAlbaiulienii şi turiştii amatori de plimbări pe două roţi care vizitează orașul beneficiază începând de astăzi de un centru de închirieri biciclete. Acesta a fost inaugurat astăzi, în prezenţa primarului Mircea Hava şi a reprezentanţilor asociaţiei. Centrul se află amplasat în Parcul Unirii din Cetate, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor şi pune la dispoziţia cetăţenilor 70 de biciclete.

Bicicletele vor fi folosite gratuit de persoanele cu vârste de până la 16 ani şi de pensionari, iar pentru ceilalţi solicitanţi se va percepe un tarif de 3 lei/h sau 15 lei/24h.  (conform Protocolului de Colaborare încheiat cu Primaria Alba Iulia).

În Alba Iulia la ora actuală există amenajaţi aproximativ 20 de kilometri de piste de bicilete (înspre Miceşti  înspre ieşirea spre Cluj, pe Bulevardul Transilvaniei, zona Calea Moţilor, Cetatea Alba Carolina, Parcul Dendrologic ).

“Vrem să legăm toate cartierele oraşului să continuăm pista de biciclete. De la Miceşti, Partoşul, celelalte cartiere, Bărăbanţ,  să fie legate la un sistem unitar de piste de biciclete ajungând la peste 60-  70 de kilometri de pistă bine amenajată, pe care să se poată circula. De asemenea, mai avem acea zonă pe Mamut la care trebuie să facem o legătură ca să fie închegată”, a declarat primarul Mircea Hava.

IVelo înseamnă o preocupare continuă a creşterii gradului de satisfacţie a utilizatorilor prin oferire de servicii de calitate, prin extinderea proiectului în oraşul Alba Iulia, o flotă nouă de biciclete, uşor de utilizat, dar şi un personal profesionist, prietenos şi pregătit să ofere experienţe plăcute iubitorilor de pedalat.

Centrul de închiriere Ivelo din Alba Iulia, Parcul Unirii, pune la dispoziţia cetăţenilor 70 de biciclete, şapte zile din şapte, în intervalul orar 11.00 – 20.00, de luni până vineri, (ultima închiriere la ora 19.00) şi 10.00 -20.00 sâmbăta şi duminica ((ultima închiriere la ora 19.00).

“Din 2010, când am lansat Ivelo şi până în prezent putem spune că am reuşit să arătăm că bicileta nu este doar mijloc de agrement, în weekend, ci chiar mijloc de transport la şi de la serviciu. Vrem să îi încurajăm pe oameni să folosească în continuare cât mai mult bicicleta, şi să îşi lase maşinile acasă, să pedaleze pentru sănptatea lor şi a oraşului, a declarat Corina Vasile, director Comunicare şi Relaţii Publice Reiffeisen Bank.

În sezonul 2014, centrele “I‘Velo’’ vor putea fi găsite în Bucureşti – parcul Herăstrău – Piaţa Charles de Gaulle, Arcul de Triumf şi Parcul Tineretului – intrarea de la Gheorghe Şincai, dar şi în ţară, în oraşele: Iaşi – Parcul Copou, Braşov – Piaţa Sfatului, Constanţa – Gravity Park, Sibiu – Cazarma 90, iar din acest an şi la Alba Iulia – zona Parcului Unirii.

De asemenea, “I’Velo” oferă posibilitatea de a rezerva online biciclete, accesând site-ul www.ivelo.ro

I’Velo” este cel mai important proiect de bike-sharing din România şi are ca misiune introducerea graduală a bicicletei în peisajul vieţii urbane, atât pentru recreere, cât şi ca mijloc de transport alternativ, sănătos, cu impact minim asupra mediului.

În cei 4 ani de funcţionare, programul  “I’Velo” a reuşit să scoată aproximativ 800.000 de români la pedalat şi a contribuit la reducerea de CO2 din atmosferă cu aproximativ 1200 de tone.

Programul “I’Velo” se desfăşoară sub înaltul patronaj al Ministerului Mediului şi Pădurilor, cu sprijinul primăriilor din Bucureşti, Timişoara, Braşov, Sibiu, Iaşi, Constanţa, Alba Iulia, precum şi al Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti.

Reamintim că este vorba despre un parteneriat între Primăria Alba Iulia şi Asociaţia Green Revolution din Bucureşti. Municipalitatea a transmis spre folosinţă gratuită spaţiul, iar asociaţia pune la dispoziţie 70 de biciclete achiziţionate în cadrul Programului.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.