Fosta terasă de vară de lângă Poarta I a Cetății din Alba Iulia va fi transformată într-un spațiu de manifestare artistică urbană

Îndosariat în: Actualitate |

spatiu-graffiti-artAlbaiulienii care sunt pasionați de „graffiti-art” vor avea un loc special în care ”să se desfășoare”, fără teamă de amenzi. Ba mai mult, administrația locală dorește crearea unei ”mase critice” de artiști în scopul unor viitoare intervenții de acest gen, în municipiu.

În ședința Consiliului Local Alba Iulia, din această săptămână, va fi supus spre aprobare Planul Urbanistic de Detaliu pentru amenajarea, cu caracter temporar, a unui spațiu interactiv și multifuncțional de manifestare artistică urbană.

Locația este o fostă terasă de vară, aflată în imediata apropiere a Porții I a Cetății Alba Carolina, lăsată în paragină de ani de zile. Aici se dorește crearea unui spațiu cultural-artistic, inovator și inedit – Alba Graffiti Zone – pentru promovarea artei urbane și a manifestărilor artistice contemporane.

Astfel, prin ”Alba Street Art Project”, administrația locală are ca obiectiv educarea și formarea continuă a publicului larg prin artă; stimularea creativității tinerilor artiști stradali; sporirea atractivității turistice a municipiului.

Dacă PUD-ul va fi aprobat de aleșii locali, spațiul respectiv va găzdui manifestări artistice contemporane (graffiti art, pictură murală, proiecții) cu o investiție minimă, fiind necesare doar lucrări de salubrizare, reparații acces, întregire a elementelor destructurate ale fortificației, aplicarea unui paviment din dale ecologice (fibro lemn) și instalarea unor module din lemn pentru panouri de expunere și creație grafică.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.