Fosta zonă de agrement de la Schit lăsată în paragină, de către actuala administrație locală din Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

Zona de agrement de la Schit, care acum câteva zeci de ani putea fi considetată ca fiind mândria orașului Alba Iulia, a ajuns într-un stadiu avansat de degradare și reprezintă mai degrabă un pericol pentru cei care ajung acolo.

Dacă mai demult, parcul plin de verdeață amenajat cu bănci, leagăne și teren de tenis, îndemna la momente de destindere, astăzi peisajul este unul dezolant, care nu face deloc cinste orașului.

Un cititor al publicației a vrut să readucă în atenția publică acest aspect și a trimis pe adresa redacției mai multe imagini, însoțite de un mesaj. ”Voiam să vă semnalez situația dezastruoasă și periculoasă în care se află parcul SCHIT”, ne-a scris cetățeanul, expimându-și dorința de a face imaginile publice.

În fotografii se poate observa cum tăblăria de pe pavilioane este ruginită și stă să cadă, iar băncile din interiorul acestora au rămas fără bucățile din lemn. De asemenea,  în jurul parcului și la terenul de tenis, împrejmuit odată cu plase, a mai rămas doar ”urmă” de gard și câteva bări metalice, și acelea unele rupte. Altă imagine prezintă ”scheletul” ruginit a ceea ce s-a putut numi hintă pentru copii.

De bazine nici nu are rost să mai vorbim, căci de ani buni nu mai poți folosi cuvântul ”scăldat” la adresa lor, fiind „înghițite” de bălării.

Deși în urmă cu câțiva ani administrația locală a anunțat că intenționează să investească 1,7 milioane de euro pentru regenerarea spațiului de agrement de la Schit, având chiar un proiect privind documentația tehnico-economică, totul a rămas ”în aer”, iar cetățenii au fost ”duși de nas” ba că se face zonă de agrement la Bazinul Olimpic, ba în zona Parcului Dendrologic. Însă, nimic concret până astăzi.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro