Fostul Purtător de cuvânt al IPJ Alba surprins în trafic cu permis de conducere fals

Îndosariat în: Actualitate |

CapalnasFost preot la Alba Iulia timp de 10 ani iar mai apoi polițist la Rutieră Alba Iulia și purtător de cuvânt al IPJ Alba, din 2009, unde s-a angajat cu permis auto fals, Augustin Căpâlnaș a fost prins cu permis auto fals.

Acesta a condus timp de peste 15 ani autorurisme, fără să fi deținut niciodată vreun permis auto. Pe lângă autorurismul personal, polițistul a condus mașini de poliție din cadrul IPJ Alba și Poliția rutieră București, fiind culmea culmilor, în repetate rânduri escortă la importanți oameni de stat în cadrul unor evenimente oficiale.

Augustin Căpâlnaș a renunțat la preoție în anul 2004, după ce a facut un curs la Ministerul Administratiei si Internelor (MAI). A absolvit in 1996 cursurile Facultatii de Teologie din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. În anul 2004 fostul a fost  numit ofiter de relatii cu publicul la Scoala de Agenti de Politie din Cluj-Napoca. Fostul preot a fost purtator de cuvant la Inspectoratul Politiei Judetene Alba.

Din anul 2009 a fost transferat la București inspector de poliție în cadrul Directiei Rutiere din cadrul Politiei Romane și recent a fost depistat că nu poseda permis de conducere. În scurt timp, a fost avansat comisar-șef în cadrul aceleași Direcții Rutiere.

În urma trecerii polițistului Augustin Căpâlnaș de la Departamentul Educatie Rutieră la Directia operativă a Politiei Rutiere a fost nevoie, la reîncadrare, de verificarea sa completă in baza de date a Poliției. Colegii farseorului au rămas uimiți de faptul că acesta nu a avut niciodată permis de conducere.

El  prezenta tot timpul o copie a unui permis de conducere al unei persoane care avea un nume aproape identic cu al lui, diferența fiind de o singură literă. Halucinant este faptul că el nu avea nici măcar un permis fals de conducere. Căpâlnaș le spunea superiorilor ca va aduce permisul ulterior. Le prezenta în schimb o copie a unui permis valabil, al unei persoane care nu avea nicio legătura cu el, existând posibilitatea ca această copie să fie falsificată.

Pe lângă sutele de amenzi și permise suspendate șoferilor indisciplinați, Căpâlnaș a făcut parte și din comisia de jurizare a concursului National “Educație rutiera – Educație pentru viata“ organizat in judetul Satu Mare.

Suspiciuni de tentativă de mușamalizare. Deși IGPR a descoperit încă din data de 28 februarie situația polițistului, a avut o reacție publică doar după prezentarea pe surse a cazului de pomină – Căpânaș.

UPDATE: Cu privire la cazul lui Augustin Căpâlnaș, Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a comunicat următoarele.

“Inspectoratul General al Poliției Române, prin Direcția Control Intern, a efectuat verificări la Direcția Rutieră, încă din data de 28 februarie a.c., cu privire la situația unui ofițer față de care s-a constat că nu deținea permis de conducere. La finalizarea cercetărilor, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și s-a dispus cercetarea disciplinară a polițistului. Totodată, s-a dispus extinderea cercetărilor pentru clarificarea tuturor împrejurărilor în care s-a produs fapta.”

Potrivit unor surse judiciare, în anul 2009, inspectorul de poliție Augustin Căpâlnaș a fost cercetat de procurorii DNA Alba Iulia fiind suspectat că a emis mai multe procese verbale de contravenție pe care nu le-a înregistrat conform procedurilor, existând suspiciunea că și-ar fi însușit banii din acele amenzi.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.