Galeria de la Poarta a III-a a Cetății găzduiește în aceste zile o expoziție de artă plastică cu lucrări semnate de trei artiști din Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

O expoziție de artă plastică care reunește lucrările a trei artiști albaiulieni se află în această perioadă pe simezele galeriei de la Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina. Este vorba despre cunoscutul pictor Nicolae Toma Muntean, alături de care expun artistele Ana Jilinschi și Arina Muntean. Expoziția, cuprinde o serie de picturi, pasteluri și tapiserii, realizate în ultimii ani de către cei trei artiști.

Nicolae Toma Muntean este unul dintre cei mai cunscuți artiști plastici din Alba și din Transilvania, un remarcabil absolvent al Institutului de Arte Plastice ”Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, a participat la numeroase tabere internaționale de artă. Numărul expozițiilor sale, atât personale cît și de grup este impresionant iar lucrările sale pot fi admirate în galerii sau în colecții private în toate colțurile lumii și ale țării.

Ana Jilinschi, aflată în plină expansiune artisitcă, pătrunde cu pași timizi, în spațiile exopziționale, alături de numele consacrate ale picturii albaiuliene.

Arina Muntean, prin lucrările expuse, arată că știe și îi place să deseneze.  Lucrările ei au un farmec aparte și atrag prin simplitate și culoare. Un neștiutor al picturii are posibilitatea să își plimbe gândurile în lumea naturii moarte, cu motive simbolice – scoica, florile, zborul.

Expoziția va fi deschisă până în data de 5 ianuarie 2017, zilnic, între orele 14.00 și 18.00.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro