Garda Apulum va susține mâine, 27 septembrie 2019, ultima reprezentație din acest sezon în Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

Iată că trupa de reenactori albiulieni încheie un alt sezon, al șaptelea de când s-au lansat, în care, în fiecare zi de vineri, din luna mai până în septembrie, au încântat numeroșii turiști veniți din toată țara.

De precizat că voluntarii dau viață Legiunii XIII Gemina, Lupilor Apoulonului și Ludusului Apulensis, trupe grupate sub titulatura de Garda Apulum. Toate aceste trupe au apărut în urma unor proiecte inițiate de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și sunt coordonate de istoricii Tudor Roșu și Liviu Zgârciu.

În cei șapte ani de activitate, Garda Apulum s-a făcut remarcată prin modul inedit în care a promovat patrimoniul antic al orașului Alba Iulia și al județului Alba. Lecțiile vii de istorie oferite au atras în permanență un public numeros și astfel proiectul a devenit unul dintre cele mai cunoscute branduri locale, atât pe plan național dar și internațional. Garda Apulum participă în fiecare an la numeroase evenimente de reconstituire istorică antică, atât în țară cât și în străinătate. De asemenea, trupa este direct implicată și în organizarea unor importante evenimente de reconstituire antică din România, precum Festivalul Cetăților Dacice, Festivalul Roman Apulum, Festivalul Dacic Petrodava sau Buzău Fest.

Amintim că reprezentațiile de vineri, au fost organizate de Primăria Municipiului Alba Iulia cu sprijinul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.