Ieri la Muzeul Unirii din Alba Iulia a avut loc vernisajul expoziției de pictură a artistului Petru Beca

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

Joi, 14 martie, la  Muzeul Național al Unirii Alba Iulia a avut loc vernisajul unei expoziții de pictură semnată de talentatul artist Petru Beca  – Memoria în negru.ro

Colecția formată din 82 de picturi și instalații a fost prezentată de profesoara Doina Hendre Biro, specialist ştiinţific şi cultural la Biblioteca “Batthyaneum” din Alba Iulia și de istoricul Gabriel Rustoiu, directorul Muzeului Unirii.

Petru Beca este originar din satul Cib din Munții Apuseni și expune pentru a treia oară la muzeul albaiulian.  Expoziția este cu vânzare, iar iubitorii de artă interesați de lucrări pot consulta la fața locului un catalog cu prețurile.

“Am vazut ce a făcut artistul în urmă cu 3 ani, în urmă cu 2 ani, iar acum când am văzut noua colecție am avut un sentiment aproape de plenitudine. Vreau să exprim ceea ce am simțit când am văzut lucrările. Ai acest sentiment când intri în expoziție că te afli într-un pod al sufletului în care ai îngrămădit de toate și în care te întâlnești cu toate obiectele pe care le-ai îndesat ca să nu ți le vadă alții. Fie că sunt straie atârnate, fie că sunt pânze sfâșiate, fie că sunt sfori, fie că sunt amprente de toate felurile ale timpului și ale vieții, îngrămădim cu toții fel de fel de obiecte în sufletele noastre și nu prea știm ce să facem cu ele și câte odată lumina soarelui, când deschidem o astfel de ușă de pod, învăluie totul și ne transformă, ne metamorfozează. Titlului i se poate adăuga simbolul de spațiu de comunicare infinită pe baza memoriei virtuale, a amintirilor și a experiențelor trăite sau visate. Una dintre noutățile transmise prin “Memoria în negru.ro” este chiar această expoziție care sugerează de la o primă privire poziția artistului aflat în căutarea permanentă a sinelui prin apelul la memorie. Ceea ce încearcă artistul este o transpunere a experienței sale spirituale în cadrul picturii”, a spus profesoara Doina Biro.

Expoziția va fi găzduită de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia în perioada 14 martie – 14 aprilie 2013.

Evenimentul este organizat de Consiliu Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.