În 16 mai începe procesul lui Mihai Pandelea, albaiulianul acuzat că a ucis cu sânge rece o tânără de 23 de ani

Îndosariat în: Actualitate |

razvan-mihai-pandeleaMihai Pandelea, albaiulianul acuzat că a ucis-o cu sânge rece pe Alina Tănăsie, o tânără de 23 de ani originară din Drobeta Turnu Severin, are primul termen de judecată în 16 mai. Crima s-a produs în noaptea de 2 spre 3 februarie, iar inculpatul a fost arestat preventiv în acest timp.

Tribunalul Alba a publicat pe portal soluția pe scurt, care arată că rechizitoriul a fost legal întocmit, iar Pandelea, care e acuzat de omor și furt calificat, va ajunge pentru prima dată în fața judecătorilor în 16 mai. Instanța învederează că, la proces, prezența lui Tănăsie Constantin, tatăl fetei, este obligatorie. Acesta se poate constitui parte civilă.

”În baza art. 346 alin. 2 Cod procedură penală constată legalitatea rechizitoriului cu nr. 118/P/2016 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, a administrării probelor, precum şi a efectuării actelor de urmărire penală privind pe inculpatul Pandelea Mihai Răzvan, trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de omor prev. de art. 188 alin.1 Cod penal şi furt calificat prev. de art. 228 alin.1 Cod penal, art.229 alin.1 lit.b Cod penal. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Pandelea Mihai Răzvan şi fixează termen la data de 16 mai 2016, complet C4 JCP+C4 fond, termen pentru când urmează a fi citaţi inculpatul Pandelea Mihai Răzvan din Penitenciarul Aiud, cu menţiunea prezenţa obligatorie şi moştenitorul legal al victimei, numitul Tănasie Constantin, cu menţiunea că se poate constitui parte civilă până la începerea cercetării judecătoreşti”, se arată în soluția pe scurt publicată pe portalul instanței.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, în noaptea de 2/3 februarie 2016, în timp ce se aflau într-un apartament situat în municipiul Alba Iulia, judeţul Alba, unde locuia cu chirie victima, Mihai Răzvan Pandelea i-a aplicat mai multe lovituri cu două cuţite, în zona gâtului, leziuni care au condus la decesul acesteia.

Ulterior, el a sustras mai multe bunuri personale ale tinerei, respectiv o tabletă, trei telefoane mobile, o geantă personală conţinând portofel, card bancar, acte de identitate şi alte înscrisuri, luând cu el şi cuţitele cu care a comis fapta, în scopul de a acoperi urmele infracţiunii.

Tânăra a fost găsită de un prieten, a doua zi, prăbușită pe podeaua dormitorului.

Pandelea și-a recunoscut fapta în fața procurorilor și a spus că o regretă.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.