În cadrul acțiunii pentru prevenirea accidentelor rutiere din județul Alba, peste 1.400 de șoferi au fost amendați în 7 zile

Îndosariat în: Din Județ |

În perioada 11 – 17 martie a.c., poliţiştii rutieri din Alba au organizat pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut drept scop verificarea modului în care conducătorii auto utilizează centurile de siguranţă, dispozitivele speciale de retenţie pentru copii precum şi a căştilor de protecţie de către motociclişti şi mopedişti.

S-a urmărit de asemenea creşterea gradului de siguranţă rutieră şi depistarea conducătorilor auto care folosesc, în timpul condusului, telefonul mobil neechipat cu handsfree.

Pentru nereguli constatate în trafic, în cele 7 zile de acţiune, poliţiştii au aplicat 1.424 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de  137.100 din care 510 conducătorilor auto care nu utilizau centura de siguranţă. Poliţiştii au aplicat şi 38 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor de autoturisme care vorbeau la telefonul mobil fără dispozitiv handsfree şi 7 mopediştilor care nu utilizau căştile de protecţie.

FOTO: ARHIVĂ

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.