În cadrul Policlinicii din Alba Iulia s-a deschis un cabinet de alergologie

Îndosariat în: Actualitate |

Persoanele din Alba care suferă de diferite forme de alergie pot beneficia de consultaţii de specialitate şi în cadrul Policlinicii din Alba Iulia. Până acum, pacienţii nu aveau la dispoziţie decât varianta cabinetelor private, însă, odată cu deschiderea acestui nou serviciu, este eliminată o parte din costul unei consultaţii.

La cabinetul de alergologie care funcționează în Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Alba, de pe strada Mușețelului, se pot efectua mai multe teste care determină substanțele la care organismul reacționează negativ. Testele se efectuează contra cost, Se pot efectua teste tip plasture sau teste prick, prin înțepătură. În funcție de modalitatea de testare prețul testelor este de 30 sau 50 de lei. Testarea la pachetul standard de alergeni costă 100 de lei.

Consultaţiile se fac pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau emis de un medic specialist care consideră necesară testarea din punct de vedere alergologic. Programările se fac la numărul de telefon 0258/826272.

Ce este alergia și cum se manifestă

Alergia este reacția organismului la anumite substanțe din aer, alimente, produse cosmetice, sau la alte elemente chimice cu care intrăm în contact. Sistemul imunitar reacționează în momentul în care intrăm în contact cu microorganisme dăunătoare și produce anticorpi pentru a distruge acești paraziți. În unele cazuri corpul acționează similar și când este vorba despre anumiți alergeni cum sunt polenul, mucegaiul, părul de animale, praful sau alimentele. În astfel de cazuri se produce o reacție alergică care se poate manifesta în mai multe feluri.

„Pot apărea simptome ușoare, nas care curge, înroșirea ochilor, strănuturi repetate, urticarie, până la șoc anafilactic, care se poate manifesta cu crampe abdominale, diaree, tensiune scăzută, dificultăți respiratorii, simptome neurologice și chiar pierderea cunoștinței. În astfel de cazuri este necesară o intervenție de urgență. După ce a trecut criza pacientul trebuie să se prezinte obligatoriu la medicul alergolog pentru a stabili care este alergenul implicat și cum se poate ameliora alergia”, a explicat medicul specialist alergolog Diana Isbășescu.

La cabinetul de alergologie al Spitalului Județean de Urgență Alba se poate efectua, la solicitarea scrisă a medicilor curanți și testări la anumite medicamente precum și testări la anestezicele stomatologice care nu conțin adrenalină.

„Medicii specialiști pot solicita aceste testări atunci când consideră că este cazul, dar pacientul nu se poate adresa medicului doar cu bănuiala că ar putea fi alergic la o clasă de medicamente. De asemenea se poate face și un tratament alergenic specific, prin vaccinare, la anumiți alergeni specifici. Acest tratament este pe termen lung și poate dura și câțiva ani”, a spus medicul specialist alergolog.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.