În cadrul Săptămânii Naţionale de Neuropatie Diabetică va fi organizat la Alba Iulia un simpozion ştiinţific dedicat medicilor de familie

Îndosariat în: Actualitate |

medici-de-familieSocietatea de Neuropatie Diabetică iniţiază la nivel naţional, Săptămâna Neuropatiei Diabetice, care va fi marcată  în perioada 14-20 octmbrie. Evenimentul  se va desfăşura în 19 oraşe din ţară, printre care şi Alba Iulia, iar în cadrul acestuia sunt organizate  simpozioane Ştiinţifice dedicate medicilor de familie, urmând ca la finalul săptămânii să aibă loc Conferinţa de Neuropatie Diabetică şi Picior Diabetic, cu participare internaţională – Neurodiab 2013.

Săptămâna Neuropatiei Diabetice este o inițiativă a Societății de Neuropatie Diabetică și vine în îndeplinirea unuia dintre principalele obiective ale societății – dezvoltarea continuă a cunoștințelor și practicii medicale în domeniul neuropatiei diabetice.

În 19 orașe din țară, medici diabetologi și neurologi voluntari vor susține simpozioane cu medicii de familie pe tema neuropatiei diabetice, în special importanța identificării semnelor de neuropatie diabetică încă din cabinetul medicului de familie.

Simpozionele din Săptămâna Neuropatiei Diabetice se vor desfășura astfel:

14 octombrie: Alba Iulia, Fălticeni, Cluj Napoca, Constanța, Craiova, Reghin, Botoșani, Timișoara
15 octombrie: Baia Mare, Brașov, București, Cluj-Napoca, Galați, Iași, Pitești, Slobozia, Târgoviște
15 octombrie: Alexandria, Bacău, București, Odorheiu Secuiesc
17 – 20 octombrie: București

“Neuropatia diabetică este cea mai frecventă complicație invalidantă a diabetului zaharat, devenind o adevărată povară pentru persoanele care suferă de această afecțiune. De la dureri cronice până chiar la amputații, neuropatia diabetică este o boală cu efecte ireversibile, astfel că sunt extrem de importante prevenția, diagnosticarea precoce și tratamentul corespunzător”, transmit organizatorii.

Pentru mai multe detalii: www.neurodiab.org

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.