În municipiul Alba Iulia s-a dat startul toaletării de iarnă a copacilor din parcurile și de pe străzile orașului

Îndosariat în: Actualitate |

Copacii din parcurile și de pe străzile din municipiul Alba Iulia au fost sau se pregătesc de toaletare, într-o acțiune de pregătire a acestora pentru primăvară, a declarat viceprimarul Gabriel Pleșa.

Potrivit specialiștilor, tăierile de iarnă, numite și în uscat, se fac atunci când nu se mai anunță geruri puternice. Apariția iernii nu este un motiv pentru a lăsa copacii în paragină, dimpotrivă, această perioadă este ideală pentru curățarea pomilor, spun experții. Așadar, chiar și în cel mai friguros anotimp există lucrări care pot fi executate pentru menținerea sănătății și frumuseții copacilor. Una dintre aceste metode se referă la retezarea ramurilor.

A tăia crengile reprezintă o procedură cu ajutorul căreia se contribuie la bunăstarea copacilor, le oferă o imagine echilibrată și le asigură o creștere sănătoasă în anul care urmează. În cazul majorității copacilor, retezarea ramurilor este indicată a se realiza iarna.

În aceste luni geroase pomii se află într-o stare inactivă, de repaus, iar rănile care pot apărea prin tăiere se vindecă mai ușor. De asemenea, aceste cicatrice sunt mai puțin expuse dăunătorilor, bolilor, îmbolnăvirilor. În plus, riscul ca seva din ramurile tinere să se scurgă este eliminat.

Lipsa frunzelor face ca structura copacilor să fie mult mai clară, mai vizibilă, iar acest lucru favorizează o tăiere/scurtare corectă a ramurilor. Prima zonă în care s-a acționat deja a fost cea din Parcul din Cetate, acolo unde s-a reușit tăierea brazilor și copacilor uscați, dar și curățarea altora. De asemenea, astăzi, lucrătorii au început toaletarea și în zona Mercur, între blocuri acolo unde dimensiunea copacilor era prea mare.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro