În primul meci din CEWL: CSU Alba Iulia – Kara Trutnov 86-81

Îndosariat în: Sport |

csu-alba-iulia-kara-trutnovDeținătoarea trofeului CEWL, CSU Alba Iulia a debutat astăzi cu o victorie în Liga Europei Centrale, în compania echipei Kara Trutnov (Cehia), scor 86-81 (20-23, 17-11, 20-14, 12-21, 17-12), o partidă dramatică ce a necesitat o repriză suplimentară de  prelungiri.

Vizitatoarele și-au vândut scump pielea, punând probleme studentelor în primul sfert. Echipa din Cehia, încurajată de 4 suporteri entuziaști, ce au afișat și un banner a controlat primele 10 minute, pe care le-a încheiat în avantaj. Popov a simțit pericolul și-a muștruluit elevele și încet încet CSU s-a instalat la timonă. Până la pauza mare lucrurile au intrat în normal, iar Alba avea avantaj 37-34.

Oboseala și-a spus cuvântul pentru elevele lui Josef Restar (meci sâmbătă, în Slovacia, cu Rucon Nova Ves) și formația din Cetatea Marii Uniri s-a instalat la timonă. Al treilea parțial a fost adjudecat tot de trupa lui Popov ce deținea un avantaj de 9 puncte după 30 de minute: 57-48.

• Emoții în ultimele 10 minute

Cu Alexandra Uiuiu eliminată pentru al doilea fault antisportiv, CSU a suferit în ultimul sfert. Krutons s-a apropiat periculos, la numai două puncte (64-62) când mai erau 4 minute și apoi la 66-68. Iar cu 46 de secunde înaintea finalului Kara a preluat conducerea cu un coș de trei puncte.

• 5 minute suplimentare

De la 69-69 s-a reluat întâlnirea, după ce CSU a ratat în timpul regulamentar ultimul atac. Mai întâi au punctat oaspetele, dar CSU a dat semne de trezire prin McFarland, ajungându-se la 78-74. “Am întâlnit o echipă foarte bună și am făcut foarte multe greșeli în defensivă, erori greu de admis într-o asemenea competiție. Lipsa de experiență și-a spus cuvântul, am fost egalați după ce am condus cu 10 puncte și am fost nevoiți să jucăm o repriză suplimentară”, a declarat Popov.

• Asistență redusă

Chiar dacă  Galeria “Gruppo Arnsberg” a creat atmosferă, a surprins neplăcut asistența destul de redusă, în condițiile în care discutăm de o partidă în competiție continentală. doar în jur de 300 de spectatori asistând la întâlnire.

Pentru CSU au înscris Jessica Kuster – 20 puncte, Valencia McFarland – 20, Wumi Agunbiade – 16, Alexandra Uiuiu – 11 puncte, Joy Price – 11, Larisa Toma – 4, Milica Deura – 4.

• ”Double-double” Kuster și Joy Price

Jessica Kuster a reușit iar un “double-double” (20 puncte, 10 recuperări), la fel ca și colega sa L Oreal Price (11 puncte plus 10 recuperări) și Ostarello Samantha, de la Kara Trutnov (cea mai bună echipieră a vizitatoarelor), cu 10 puncte și 10 recuperări.

În CEWL, CSU va mai juca acasă cu Rucon Nova Ves (marţi, 11 noiembrie) şi CEZ Nymburk (miercuri, 26 noiembrie), iar în campionat urmează meciul de la Sepsi Sf. Gheorghe (miercuri, 5 noiembrie)

Din postura de deţinătoare a trofeului CEWL, câştigat anul trecut după Final Four-ul disputat în Cetatea Marii Uniri, echipa lui Miroslav Popov a fost repartizată în grupa A a competiţiei continentale. Adversare vor fi Rucon 2014 Spisska Nova Ves (Slovacia), CEZ Nymburk şi Kara Trutnov (Cehia). În Grupa B au fost repartizate ICIM Arad (România), Valosum Brno şi SBS Ostrava (Cehia), Flying Foxes Viena (Austria) şi Piestanske Cajky (Slovacia), 4 dintre acestea fiind „cunoştinţe” pentru studentele albaiuliene.

• Trei meciuri acasă

Primele trei confruntări europene se vor disputa la Alba Iulia, după cum urmează: Kara Trutnov (astăzi), . CSU va mai evolua la Trutnov (vineri, 12 decembrie), în Slovacia (începutul anului viitor, miercuri, 14 ianuarie) şi ultima confruntare din grupe, la Nymburk (miercuri, 28 ianuarie 2015).

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.