Rămâi conectat

Învățământ-Cultură

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, prezent la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” cu prilejul festivității de absolvire a claselor a VIII-a și a XII-a

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Joi, 6 iunie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia, cu ocazia festivității de absolvire a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a.

Începând cu ora 09.00, ÎPS Irineu a oficiat slujba de Te-Deum, înconjurat de părinții profesori, după care a rostit un cuvânt de învățătură. Cu acest prilej, Arhipăstorul nostru i-a îndemnat pe tinerii seminariști aflați în anii terminali să citească în mod constant Sfânta Scriptură, spre a viețui în conformitate cu învățăturile Mântuitorului. Apoi, au rostit alocuțiuni Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia, și părintele prof. drd. Ioan Nistor, directorul unității de învățământ.

În cadrul festivității, au fost premiați aproximativ 50 de elevi din clasele a VIII-a și a XII-a pentru rezultatele deosebite obținute la învățătură și purtare. De asemenea, tot cu acest prilej, au fost premiați cei 17 tineri absolvenți care au obținut rezultate de excepție la olimpiadele și concursurile naționale și internaționale. În semn de prețuire și binecuvântare, Părintele Arhiepiscop Irineu le-a înmânat tuturor elevilor merituoși premii constând în diplome și cărți de teologie. În cadrul ceremoniei, șefii de promoție au rostit discursuri festive, adresând mulțumiri dascălilor și tuturor celor care i-au sprijinit pe parcursul anilor de studiu. La final, Corul „Apulum” al Seminarului Teologic Ortodox a intonat imnul „Gaudeamus igitur”.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învățământ-Cultură

Absolvenții Promoției 2024 a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia și-au primit gradele onorifice

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Pentru elevii claselor a XII-a de la Colegiul Militar din Alba Iulia, primele zile de vară aduc cu ele și primele emoții ale absolvirii. Ziua de joi, 6 iunie, va rămâne întipărită în memoria absolvenților, ca ziua în care și-au prins pe umeri gradele de „ABSOLVENT”.

Așezați în formație și vizibil emoționați, absolvenții Promoției 2024 „Avram Iancu – 200” au primit cele mai așteptate grade.

„Absolvenții Promoției 2024, promoție ce poartă denumirea onorifică „Avram Iancu – 200”, au primit astăzi cele mai așteptate grade, cele de ABSOLVENT. Sunt gradele care încununează munca depusă de-a lungul anilor de liceu și confirmă că atunci când dai dovadă de responsabilitate, implicare, curaj, te găsești pe drumul cel bun spre cariera pe care ți-ai ales-o.

Gradele de ABSOLVENT reprezintă suma unui întreg: visuri, încercări, reușite, eșecuri, dar și puterea de a continua să ajungi cât mai sus, acolo unde îți dorești.

Bucurați-vă de acest moment, mult succes în tot ceea ce veți face!”, au transmis reprezentanții colegiului.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Iulia Burdiș, elevă a Liceului de Arte „Regina Maria” Alba Iulia, premiul II la Concursul de Arte Plastice „Hans Herman”

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

La Concursul de Arte Plastice „Hans Herman”, organizat în Sibiu, eleva Iulia Burdiș, de la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia a reușit să obțină locul II.

Tânăra a fost coordonată de către profesoara Cristina Pop.

„Felicitări elevei noastre Iulia Budriș – prof. coordonator Cristina Pop – pentru premiul obținut la Concursul Regional de Arte Plastice „Hans Herman” , Sibiu”, au transmis reprezentanții Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Maria Andrieș, cursantă a Școlii de arte și meșteșuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena”, premiul I la cea de-a VI-a ediție a Art Oradea Festival

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Maria Andrieș, cursantă a Școlii de arte și meșteșuguri din cadrul Centrului de Cultură ,,Augustin Bena” a obținut premiul I la Art Oradea Festival, ediția a VI-a, categoria 19-24 de ani.

„Art Oradea Festival” îşi propune să promoveze arta interpretativă de înaltă ţinută artistică, evidenţiind progresele realizate de către cursanţi pe parcursul anilor de studiu, afirmarea şi lansarea tinerelor voci, precum şi stimularea valorilor interpretative, prin producţii scenice menite să le desăvârşească actul artistic.

Iubitorii de muzică uşoară au luat parte miercuri, 24 mai, la Filarmonica de Stat, la cea de-a VI-a ediţie a Art Oradea Festival. Pe scenă au urcat elevi ai şcolilor de artă din ţară (Arad, Alba Iulia, Zalău, Cluj-Napoca, Satu Mare, Sibiu şi Oradea) și artişti locali.

Festivalul a fost prezentat de Alin Stanciu, actor al teatrului Regina Maria, iar din juriul competiţiei au făcut parte: managerul Filarmonicii de Stat – Carmen Rus, managerul Centrului de Cultură al Judeţului Bihor – Liviu Buţiu, absolventa Şcolii de Arte „Francisc Hubic” – Elisabeta Szabo, profesoara Marinela Popa, din cadrul Şcolii de arte și meșteșuguri a CCAB şi profesoara de canto Losoncyki Andea de la Liceul de Muzică „Kodaly Zoltan” din Debrecen, Ungaria.

La finalul concursului a fost programat un concert susţinut de trupa de muzică uşoară din Oradea ,,Naty Loves Monday” şi Szabo Elisabeta.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean Bihor prin Centrul de Cultură al Judeţului Bihor şi Şcoala de Arte „Francisc Hubic”.

Felicitări multe MARIA ANDRIEȘ, felicitări Centrului de Cultură al Județului Bihor pentru frumoasa organizare, instituție cu care avem o colaborare excepțională pe plan profesional și mult succes tuturor în continuare!


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

albaiuliainfo, stiri alba iulia, informatii alba iulia