Incendiu de vegetație uscată, în Șanțurile Cetății Alba Carolina din Alba Iulia, provocat de pulberea salvelor de tun trase la ceremonia de deschidere a ALBA FEST 2017

Îndosariat în: Actualitate |

Pulberea disipată de salvele de tun, trase astăzi la finalul ceremonialului schimbului de Gardă în Cetatea Alba Carolina, a ajuns la vegetația uscată de pe zidurile Cetății Alba Carolina din Alba Iulia, care a luat foc.

La eveniment a asistat și Nunțiul Apostolic al Vaticanului în România, Excelența Sa, Miguel Maury Buendia. Ceremonialul s-a desfășurat la Poarta a IV-a a Cetății de această dată.

Schimbul de gardă se desfășoară la Alba Iulia, aproape în fiecare zi, iar o dată pe săptămână se trag și salve de tun. Vineri, când la eveniment a asistat și  Excelența Sa, Miguel Maury Buendia, a avut loc un mic incident.

După ce au fost trase salvele de tun, în aer s-a simțit un fum înecăcios, deoarece ardea vegetația de pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina. Focul a fost stins în scurt timp de pompieri cu mai multe extinctoare, neexistând pericol de propagare.

Evenimentul s-a desfășurat la Poarta a IV-a a Cetății Alba Carolina, deși de regulă salvele de tun se trag lângă Obeliscul lui Horea, Cloșca și Crișan. Zona respectivă era considerată mai sigură, deoarece pulberea era ferită de vegetație și public.

La finalul ceremonialului au fost trase trei salve de tun.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro