Începând de anul viitor în Alba Iulia va circula un autobuz electric

Îndosariat în: Actualitate |

Autobuz_STP_AlbaOperatorul local de transport public din Alba Iulia (STP), prin Asociația Internațională de Transport Public, și-a prezentat la New York inițiativa de a dubla cota de piață a transportului public la nivel mondial, până în 2025, a anunțat purtătorul de cuvânt Ștefania Maior.

Acest lucru va duce la nivel global la o reducere cu 550 de milioane de tone a emisiilor de dioxid de carbon, în ciuda creșterii numărului de călătorii în zonele urbane.Cu prilejul summitul Națiunilor Unite, asociația internațională a prezentat angajamente și planuri de acțiune din partea celor peste 110 companii de transport public din toată lumea, printre care și firma albaiuliană, elaborate cu scopul reducerii emisiilor de dioxid de carbon în transportul public. Prezența firmei albaiuliene între cei peste 110 transportatori publici se datorează atât realizării primei zone metropolitane de transport public funcționale din România și implementării unor invenții premiate de două ori cu medalii de aur la Salonul de la Geneva, cât și intenției societății albaiuliene de a achiziționa în următorii ani autobuze electrice. Directorul Stelian Nicola spune că primul autobuz electric ar putea circula pe străzile din Alba Iulia chiar de anul viitor, dacă Primăria Alba Iulia va depune un proiect european în acest sens pentru exercițiul financiar  2014 – 2020. El a explicat că este vorba despre un autobuz cu motorizare românească, dar deocamdată există probleme legate de acumulatori, care ocupă foarte mult spațiu, ceea ce reduce capacitatea de transport. La o singură încărcare a acumulatorilor, un autobuz electric poate transporta peste 80 de călători pe  distanța maximă de 150 de kilometri.

FOTO: ARHIVĂ

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.